Marktcijfers

B&B’s in alle opzichten steeds gewilder

Bedandbreakfast.nl; B&B’s in alle opzichten steeds gewilder

De eerste maanden van 2023 zijn voorbij gevlogen en het is tijd om de ontwikkelingen van dit eerste kwartaal in kaart te brengen. Een periode waarin de populariteit van B&B’s én Bedandbreakfast.nl zich wederom onomstotelijk liet zien!

Websitebezoekers Bedandbreakfast.nl 

Zoals traditiegetrouw het geval is in de reisbranche, zijn ook voor Bedandbreakfast.nl de eerste maanden van het jaar belangrijk. Dit kwartaal werden er zelfs records verbroken; niet eerder bezochten er zoveel mensen de website van januari tot en met maart. In vergelijking met vorig jaar betekent dit een stijging van ruim 14%. Zelfs in vergelijking met topjaar 2021 – waarin mensen massaal op zoek gingen naar B&B’s in eigen land tijdens de coronacrisis – bezochten dit jaar nóg meer mensen de website. Ook het NBTC verwacht dit jaar wederom een toename van vakanties in eigen land.

Recordaantal reserveringen

Niet alleen het aantal websitebezoekers brak records in het eerste kwartaal; het aantal reserveringen deed daar zelfs nog een schepje bovenop. Dat men graag verzekerd is van een plekje bij hun favoriete B&B, werd de afgelopen maanden snel duidelijk. Er werden 17% meer reserveringen gedaan dan in 2022, 36% meer dan in 2021, 64% meer dan in 2020 en bijna 5% meer dan in pre-coronajaar 2019. Gasten die dit jaar verzekerd willen zijn van een plekje bij populaire adressen, doen er daarom verstandig aan om (ruim) op tijd te boeken. 

Een B&B starten is ‘hip and happening’ 

Het is geen verrassing dankzij de toenemende aandacht in de media: steeds meer (jonge) mensen wagen zich aan een nieuw leven als B&B-eigenaar. Een nieuwe weg waarbij een passie voor gastvrijheid en interieur vaak samenkomt. Als grootste B&B-platform in Nederland verwelkomde Bedandbreakfast.nl in het eerste kwartaal wederom meer nieuwe aanmeldingen dan in voorgaande jaren. Er werden ruim 8% meer aanmeldingen geregistreerd dan in deze periode in 2022, 11% meer dan in 2021, 79% meer dan in 2020 en 40% meer dan in 2019.

Een kleine selectie van nieuwe B&B’s op Bedandbreakfast.nl:

Aanmelden op Bedandbreakfast.nl

Run jij ook een B&B, maar heb je nog geen abonnement op Bedandbreakfast.nl? Sluit je dan snel aan en bereid je voor op een prachtige lente en volgeboekte zomer. Wist je dat je met een abonnement op Bedandbreakfast.nl ook gebruik kunt maken van een gratis reserveringsmodule voor je eigen website? Zo beheer je eenvoudig en overzichtelijk alle reserveringen op één plek. Daarnaast draag je op Bedandbreakfast.nl nooit commissies af, maar betaal je enkel een vast en transparant bedrag per jaar. Wel zo duidelijk!

B&B Aanmelden

Deel dit artikel:

Over de auteur

Avatar

Evi Heijmans

Brand Strategist bij Bedandbreakfast.eu B.V.

Laat een reactie achter