Marktcijfers

Belangrijkste Reserveringscriteria

Reserveringscriteria

Wanneer een gast een B&B zoekt, zijn reserveringscriteria van belang. Ontdek de belangrijkste reserveringscriteria, onderscheid je van andere B&B’s en word beter gevonden in de zoekresultaten van Bedandbreakfast.nl. Zo vergroot je de kans op reserveringen!

Meest gekozen Reserveringscriteria

Het zoeken naar een passende accommodatie wordt op Bedandbreakfast.nl vergemakkelijkt met relevante filters. Uit de database van Bedandbreakfast.nl blijkt dat men filtert op de voorzieningen, de kamerprijs, het kamertype en het aantal slaapplaatsen. Ook de locatie (bijvoorbeeld aan zee, in de stad, in het bos), het ontbijt, de kamerfaciliteiten en de classificatie zijn belangrijk.

Relevante Voorzieningen

Wanneer je inzoomt op de voorzieningen, zie je dat het grootste deel van de gasten waarde hecht aan een privéruimte en een zitkamer. Ook filtert men op gratis wifi, parkeergelegenheid en een eigen keuken. Opvallend is dat er vaak wordt gezocht op jacuzzi, sauna en zwembad. Verder zijn een afsluitbare fietsenstalling en paardenstalling ook interessante voorzieningen. Beschik je over een van deze unieke voorzieningen, dan heb je concurrentievoordeel.

Reserveringscriteria

Gemiddelde Kamerprijs

Uit onderzoek van Bedandbreakfast.nl blijkt dat de kamerprijs van B&B’s al jaren stabiel is. De gemiddelde kamerprijs schommelt rond de €75. De prijs is gebaseerd op een bezetting van twee personen inclusief toeristenbelasting en ontbijt. Dit is terug te zien in het zoekgedrag van gasten. Het merendeel van de gasten zoekt naar kamers tussen €50 en €150. B&B’s met een hogere of lagere prijs zitten vaak in een ander segment en trekken daarmee een andere doelgroep aan.

Belangrijkste Kamerfaciliteiten

De meest gezochte kamerfaciliteiten zijn een eigen keuken, een eigen entree, een televisie, niet-roken, een balkon/terras, een kamer op de begane grond en de beschikking over een eigen koelkast. B&B’s die hieraan voldoen worden beter gevonden op Bedandbreakfast.nl. Houd dit in je achterhoofd en neem passende maatregelen voor betere zichtbaarheid en vergroot daarmee je kans op meer reserveringen.

Classificatie als Kwaliteitskeurmerk

Gasten geven vaak voorkeur aan kwaliteit en kiezen voor geclassificeerde B&B’s. De classificatie is een kwaliteitswaarborg voor bezoekers. Deelnemende B&B’s worden beoordeeld door mystery guests aan de hand van een normenlijst. Voor B&B-eigenaren is de classificatie een effectief marketingmiddel met veel voordelen. Controleer hoeveel Tulpen je B&B verdient en Classificeer je B&B

Deel dit artikel:

Over de auteur

Lizzy Scheltus

Lizzy Scheltus

Online Marketeer bij Bed & Breakfast Europe.

5 Reacties

 • Beste Lizzy

  Bedankt voor deze informatie, het is fijn dat we weer eens achtergrond info krijgen over waar onze gasten op sorteren en dus belangrijk vinden.
  Vroeger konden we op de eigenaren site zelf info zien over bv. hoevaak er naar jou vermelding op de site gekeken was, helaas is dat niet meer mogelijk.
  Het zou fijn zijn als we dat soort info altijd zouden kunnen inzien.

  Mvgr Joop en Wilma
  Miners Cottage Heerlen
  0614341538

  • Beste Joop en Wilma,

   Bedankt voor de reactie. Fijn om te horen dat de informatie nuttig is! Wanneer u inlogt in de eigenarenservice van Bedandbreakfast.nl vindt u onder ‘mijn account’ het kopje ‘statistieken’. Per periode is zichtbaar hoe vaak uw B&B gevonden en bekeken is. Op die manier hopen wij een indicatie te geven hoe goed uw B&B scoort het zoekresulaat.

 • Geachte heer, mevrouw,

  Leuk dat er een aantal belangrijke criteria bekend geworden zijn bij het zoeken naar B&B kamers. Toch heb ik het gevoel, dat mensen dan op zoek zijn naar een goedkoop vakantiehuisje in plaats van een B&B. Een eigen keuken , een privé ruimte ,een zitkamer, een eigen ingang en een eigen koelkast zijn m.i. niet de basiselementen van een B&B. Wij houden ons graag aan de formule van de oorspronkelijke bedoeling van een Bed en Breakfast en zien graag het verschil aangegeven met de rest.

  • Beste mevrouw Knetsch,

   Bedankt voor uw reactie! Voor de definitie van een B&B hanteren wij het volgende: ‘Een Bed & Breakfast is een overnachtingsaccommodatie gericht op het bieden van de mogelijkheid tot een toeristisch en veelal kortdurend verblijf met het serveren van ontbijt. Een Bed & Breakfast is gevestigd in een woonhuis of bijhuis, wordt gerund door de eigenaren van het betreffende huis en heeft maximaal zeven kamers’.

   We realiseren ons dat er veel verschil kan zitten tussen de ene B&B en de andere, maar het blijft een kwestie van vraag en aanbod. De ene gast wenst alleen een bed en een goed ontbijt, terwijl de andere gast juist bewust kiest voor een verblijf met meer luxe faciliteiten. Als B&B-eigenaar speel je zelf in op de behoeften van je gewenste doelgroep, hierdoor trekt iedere B&B zijn eigen publiek.

   • Goede middag ,
    Wat mevr.Knetsch schrijft over de betekenis van een B en B ben ik mee eens.
    Als al die extra’s erbij zijn is het de definitie van appartement of vakantiehuisje.

Laat een reactie achter