Social media

De Kracht van Facebook voor B&B’s

De meeste B&B-eigenaren gebruiken Facebook ter promotie van hun B&B. Dit is niet zo gek, Facebook is namelijk het grootste online sociale netwerk ter wereld. Met een succesvolle strategie is het een perfecte promotiemogelijkheid voor je B&B.

De Kracht van Facebook

Facebook telt in Nederland 10 miljoen gebruikers. Waarschijnlijk gebruik je Facebook al privé, maar het is ook een manier om je B&B te promoten. Dit doe je met een bedrijfspagina. Heb je deze gemaakt, dan is het belangrijk om (potentiële) gasten te koppelen aan je pagina om je bereik te vergroten.

Facebook voor B&B’s

Uit onderzoek van Bedandbreakfast.nl blijkt dat 70% van de B&B-eigenaren gebruik maakt van social media om hun B&B onder aandacht te brengen. Hiervan gebruikt het grootste deel Facebook voor de promotie van hun B&B. Overige kanalen zoals Instagram, Linkedin of Twitter worden minder vaak benut.

Hoe werkt Facebook?

Facebook biedt een ‘gratis’ dienst waar consumenten betalen met privacygegevens. Consumenten krijgen gepersonaliseerde berichten te zien in hun tijdlijn. Om de relevantie van de berichten hoog te houden, maakt Facebook gebruik van een algoritme (Edge Rank) die bepaald wat er op de tijdlijn wordt getoond. De factoren die van invloed zijn op de zichtbaarheid van berichten zijn affiniteit (relevantie), gewicht (de waarde van het type content) en tijd (moment van plaatsen).

Direct aan de slag

Facebook

Plaatsen Statusupdates

Actief blijven op Facebook is belangrijk. Voorzie je doelgroep van relevante informatie. Probeer hierbij consistent te zijn. Plaats minimaal één bericht per week. Zorg ervoor dat men je pagina gaat ‘liken’ en ‘delen’, dat heeft een positieve invloed op je online zichtbaarheid. Je kunt bezoekers ook vragen je pagina te ‘liken’ en te ‘delen’.

Zorg voor Waardering

Het plaatsen van mooie beelden zorgt vaak voor waardering. Door het gebruik van foto’s of video’s in je berichten, trek je meer aandacht naar je bericht. Vooral creatieve, emotionele en humoristische berichten worden enorm gewaardeerd en gedeeld. Je kunt ook berichten van Bedandbreakfast.nl delen op je eigen pagina. Linken met berichten van een autoriteit heeft een positieve invloed op de vindbaarheid van je berichten.

Stimuleer Interactie

Als je regelmatig berichten ‘liked’, berichten deelt of reageert op berichten heeft dit een positieve invloed op de vindbaarheid van je B&B. Vaak reageert men vervolgens ook op jouw statusupdates. Het werkt ook heel goed om in je berichten vragen te stellen of proactief te vragen naar een mening. Hiermee stimuleer je interactie.

Beheer je pagina onderweg

Met de ‘Paginabeheer applicatie’ van Facebook is het mogelijk je pagina op mobiel te beheren. De applicatie is gratis te downloaden vanuit de App Store (iOS) en Google Play Store (Android). Koppel je Facebook-account aan de applicatie en begin direct! Vanuit de applicatie plaats je statusupdates en bekijk je paginastatistieken. Op deze manier kun je snel reageren op berichten en houd je de Facebookpagina up-to-date.

Deel dit artikel:

Over de auteur

Lizzy Scheltus

Lizzy Scheltus

Online Marketeer bij Bed & Breakfast Europe.

Laat een reactie achter