Marktcijfers

Geen crisis voor bed & breakfast in Nederland

B&B in Nederland

Bed & breakfasts in Nederland ontvingen in 2011 opnieuw meer gasten.

Bed & breakfasts in Nederland hebben het in 2011 goed gedaan. De B&B-eigenaren kregen gemiddeld meer gasten over de vloer dan het jaar ervoor. Ondanks de economische crisis nam het aantal reserveringsaanvragen op Bedandbreakfast.nl met bijna een vijfde toe. Ook het aantal B&B’s op de website blijft klimmen.

  • In 2011 ontvingen de B&B’s op Bedandbreakfast.nl 19,4% procent meer reserveringsaanvragen dan in 2010.
  • Het aantal bed & breakfasts op Bedandbreakfast.nl groeide vorig jaar met 7,5% procent tot een totaal van 4.248 op 31 december 2011.

Verwachtingen 2012
Wij verwachten dat bed & breakfasts dit jaar minder last van de crisis zullen krijgen dan andere branches. Veel Nederlanders kiezen voor een vakantie in eigen land. Nu het prijsbewustzijn groeit, scoren B&B’s extra hoog dankzij hun uitstekende prijs-kwaliteitverhouding. Bovendien is de hang naar persoonlijke service, kleinschaligheid en authenticiteit een sterke trend. Juist hiermee onderscheiden B&B-accommodaties zich.

Startersgids
Bed & Breakfast Nederland heeft een nieuwe startersgids voor mensen die een B&B in Nederland willen starten. In de gids (editie 2012) staat actuele informatie over de B&B-branche, wetgeving en marketing. De startersgids is te bestellen via Bedandbreakfast.nl/starten.

Over de auteur

Janneke Scheepers

Webredacteur bij Bedandbreakfast.eu B.V. tot februari 2016.

1 reactie

  • Een stijging van het aantal reserveringsaanvragen via Bedandbreakfast.nl zegt niets over het aantal gasten/overnachtingen, denk hierbij aan meerdere aanvragen voor dezelfde datum, indien de B&B al is volgeboekt. Is dus wel een aanvraag geregistreerd bij BBNL, maar uiteindelijk geen overnachting!

Laat een reactie achter