Marktcijfers

Groei Bedandbreakfast.nl zet onbelemmerd door

Het eerste kwartaal is afgesloten, dat betekent dat we de balans kunnen opmaken. In dit artikel geven we je meer inzicht in de cijfers van het afgelopen kwartaal, waaruit blijkt dat Bedandbreakfast.nl onverminderd populair is onder reizigers én B&B-eigenaren.

Reserveringsaanvragen

De afgelopen jaren zagen we dat veel Nederlanders ontdekt hebben hoe mooi ons land is. Tijdens de pandemie hebben veel B&B’s het aantal reserveringsaanvragen sterk zien stijgen. We zijn blij om te zien dat de populariteit van B&B’s en Nederland als vakantieland is blijven groeien. In onderstaande grafiek zie je dat het aantal aanvragen in het eerste kwartaal van 2022 maar liefst 17% hoger ligt dan in het eerste kwartaal van 2021. In vergelijking met 2020, is dit zelfs 40%.

Conversieratio

Het is voor B&B’s natuurlijk belangrijk dat de mensen die de website bezoeken, ook daadwerkelijk een reserveringsaanvraag doen. Dit meten we met de conversieratio. We hebben de conversieratio uit het eerste kwartaal van 2022 vergeleken met de eerste kwartalen van de afgelopen jaren. Zoals je in onderstaande grafiek ziet, leidt een bezoek aan Bedandbreakfast.nl steeds vaker tot een reserveringsaanvraag.

Aanmeldingen

In de afgelopen jaren hebben veel nieuwe B&B-eigenaren zich bij Bedandbreakfast.nl aangesloten. Zelfs tijdens de pandemie hebben accommodaties zich bij ons aangesloten en dit heeft hen geen windeieren gelegd. B&B’s bleken onverminderd populair. Ook dit jaar zet de trend door. In het eerste kwartaal van 2022 hebben 29% meer B&B’s zich aangemeld op Bedandbreakfast.nl, dan in dezelfde periode in 2019. Ten opzichte van 2020, is de stijging maar liefst 65%. Daarmee blijft Bedandbreakfast.nl een zeer belangrijk platform voor B&B’s.

B&B aanmelden op Bedandbreakfast.nl

Internationale reizen komen weer op gang

Corona is inmiddels wat naar de achtergrond verdwenen, wat betekent dat het internationale reizen weer op gang komt. Buitenlandse gasten kunnen weer makkelijker naar Nederland reizen en genieten van ons prachtige land. We zien deze positieve ontwikkeling ook terug op Bedandbreakfast.eu, waar de omzet in het eerste kwartaal van 2022 236% hoger lag dan in dezelfde periode vorig jaar! Wil je mee profiteren van deze positieve ontwikkeling? Meld je dan ook aan op Bedandbreakfast.eu.

Meld je aan op Bedandbreakfast.eu

Deel dit artikel

Over de auteur

Eelke Berkvens

Manager Customer Service bij Bedandbreakfast.eu B.V.

2 Reacties

  • Ik snap best dat er behoefte is aan vergelijking van cijfers en percentages en het is ook mooi dat er een positieve tendens is. Vergeet alleen niet dat er de afgelopen ruim 2 jaren wel wat aan de hand was waardoor er veel potentiële klanten niet gereisd hebben omdat dit ontraden werd of omdat men nog niet durfde. Die beperkingen zijn de laatste tijd niet meer aan de orde.
    Dat geeft wel een fors vertekend beeld volgens mij. Ik ben benieuwd hoe het vergelijk zal zijn tussen 2022 en 2023, tenminste als er verder geen belemmerende opleving van de narigheid van de laatste tijd ontstaat.

    • Beste Henk,

      We snappen je kritische blik op dit artikel. De afgelopen twee jaar hebben we gezien dat de pandemie veel effect heeft gehad op de reisbranche. De populariteit van kleinschalige B&B’s is mede daardoor toegenomen. Toeristen zagen immers de mogelijkheden om toch in eigen land op vakantie te kunnen. Inmiddels kiezen reizigers ook weer volop voor internationale reizen, waardoor we op onze internationale website Bedandbreakfast.eu eveneens een mooi resultaat terugzien.

Laat een reactie achter