Marktcijfers

Kamerprijs van B&B’s al jaren stabiel

Mede door de aantrekkelijke prijsstelling stijgt de B&B in populariteit. Terwijl de gemiddelde kamerprijs van een hotel is gestegen, blijft de kamerprijs van B&B’s al jaren stabiel. Qua voorzieningen doen B&B’s niet onder voor hotels.

Stabiele kamerprijs van B&B’s

De gemiddelde kamerprijs van B&B’s in Nederland schommelt al jaren rond de €75,-. De prijs is gebaseerd op een bezetting van twee personen inclusief ontbijt en toeristenbelasting. In 2017 is de gemiddelde kamerprijs van B&B’s in Nederland €74,88. Dit blijkt uit onderzoek van Bedandbreakfast.nl. De gemiddelde kamerprijs van een hotel in Nederland ligt in 2017 op €113,- en blijft naar verwachting stijgen. Dit blijkt uit onderzoek van Horwath HTL.

Kamerprijs van B&B’s in Europa

De variatie in kamerprijzen van B&B’s in Europa is klein. De hoogste kamerprijs van B&B’s wordt gemeten in het Verenigd Koninkrijk, namelijk €84,59. Op de tweede plaats komt Frankrijk met €79,61 en op de derde plaats komt België met €76,58. Spanje is het goedkoopst met een gemiddelde prijs van €65,85.

Gunstige Prijs-Kwaliteitverhouding

De populariteit van B&B’s is mede te danken aan de gunstige prijs-kwaliteitverhouding. De meeste B&B’s beschikken over Wifi, een terras, een tuin en een fietsenstalling. Daarnaast kun je bij vrijwel alle B&B’s (met uitzondering van B&B’s in de grote steden) gratis parkeren. De meeste kamers beschikken over privé sanitair en je krijgt gratis koffie/ thee.

Persoonlijke aandacht

Gasten stellen de persoonlijke aandacht die B&B’s bieden erg op prijs. Gasten kiezen voor een B&B vanwege de huiselijke sfeer, het persoonlijke contact met de gastvrouw of gastheer en vanwege de kleinschaligheid. In reviews van gasten zie je dat vooral de persoonlijke aandacht enorm gewaardeerd wordt.

Onderscheidende B&B’s

Een Bed and Breakfast wordt vaak geassocieerd met ‘goedkoop’. Tegenwoordig zijn er veel exclusieve B&B’s die niet onderdoen voor vijf-sterren hotels. Sommige B&B’s onderscheiden zich doordat ze beschikken over een paardenstalling, een jacuzzi, een sauna of een fitnessruimte. Veel B&B’s zijn gevestigd in een uniek pand. Denk aan een gerenoveerde school in Groningen, een authentieke boerderij in Maastricht of een statig grachtenpand in Amsterdam.

Deel dit artikel:

Over de auteur

Lizzy Scheltus

Lizzy Scheltus

Online Marketeer bij Bed & Breakfast Europe.

Laat een reactie achter