Wet- & Regelgeving

Korting op legionella-beheersplan voor je bed & breakfast

Controle legionella

Bureau de Wit stelt voor jouw B&B een legionella-beheersplan en -risicoanalyse op.

Biedt jouw bed & breakfasts plaats aan meer dan vijf gasten, dan ben je verplicht om een beheersplan te hebben voor legionellapreventie. Bureau de Wit maakt alle documenten voor je in orde tegen een gereduceerd tarief speciaal voor abonnees van Bedandbreakfast.nl.

Legionella-beheersplan
Om aan de eisen van goed legionellabeheer te voldoen, moet je een actuele legionella-risicoanalyse en een beheersplan voor je B&B hebben, opgesteld door een gecertificeerd adviesbureau. Een controleur van je waterleverancier kan in opdracht van de Inspectie Leefomgeving en Transport langskomen om te kijken of de juiste documenten aanwezig zijn en of de beheersmaatregelen goed worden uitgevoerd. Als dat niet het geval is, geeft de controleur mogelijk een waarschuwing of boete.

controle watermonsters

Bureau de Wit verzorgt ook water-monsterafname en -analyse.

Bureau de Wit kan voor jouw bed en breakfast een risicoanalyse uitvoeren en een legionella-beheersplan opstellen tegen een gereduceerde prijs. “De meeste B&B’s hebben een eenvoudige drinkwaterinstallatie. Wij snijden het beheersplan daarop toe. Hierdoor kunt u zorg dragen voor schoon drinkwater met eenvoudige maatregelen, die in verhouding staan tot de schaal van uw bed & breakfast”, zegt Thijs Brekelmans, manager Kwaliteitsdienst Waterveiligheid bij Bureau de Wit.

Watermonsters en logboek
Bureau de Wit verzorgt ook de verplichte monstername en -analyse van legionella in drinkwater. Het bedrijf kan je daarnaast bijstaan in het juist uitvoeren van de beheersmaatregelen en het bijhouden van het beheersplan en een logboek. Ook hiervoor gelden speciale tarieven voor B&B’s aangesloten bij Bed & Breakfast Nederland.

Bureau de Wit heeft een ruime kennis en ervaring op het gebied van legionellapreventie. Het bedrijf is RVA-geaccrediteerd (L349) voor het opstellen van legionella-beheersplannen en het uitvoeren van risicoanalyses.
Bekijk het aanbod van Bureau de Wit in de Eigenarenservice  >>

Over de auteur

Bedandbreakfast.nl

Bedandbreakfast.nl is onderdeel van Bedandbreakfast.eu: dé B&B-specialist wereldwijd met 4 miljoen B&B kamers en appartementen.

Laat een reactie achter