Marktcijfers

Onderzoeksrapport onthult cijfers over bed & breakfasts

B&B ontbijt op bed

In Nederland zet een gemiddelde B&B circa € 14.063 per jaar om. De kamerprijs van een bed & breakfast in Nederland is gemiddeld € 75,-. Dit zijn enkele interessante cijfers uit het nieuwe marktonderzoeksrapport ‘Bed & Breakfast in Europa – Bezetting, omzet en andere kerncijfers’.

In het rapport staan de resultaten van een marktonderzoek dat vorig jaar is gehouden onder 3.704 B&B-eigenaren in Europa. Het onderzoek is uitgevoerd door Bedandbreakfast.eu, de internationale zustersite van Bedandbreakfast.nl, in samenwerking met Stenden Hogeschool. Het rapport onthult algemene cijfers over B&B’s in Europa en splitst deze uit voor diverse landen, waaronder Nederland.

Enkele kengetallen van een gemiddelde bed & breakfast in Europa:
  • Aantal gastenkamers: 5,2
  • Aantal bedden: 7,6
  • Kamerprijs in 2014: € 76,46
  • Aantal gasten in 2013: 347
  • Gemiddelde jaaromzet: € 16.700 (de jaaromzet is in 55% van de gevallen minder dan € 10.000,-)
infographic_bedandbreakfasteu_NL

De kamerprijs van een Europese B&B bedraagt gemiddeld € 76,46 inclusief ontbijt.

Het gaat goed met de Europese B&B’s, blijkt uit statistieken van Bedandbreakfast.eu. In de eerste zeven maanden van 2015 zijn 39% meer reserveringen gedaan op www.bedandbreakfast.eu dan in dezelfde periode een jaar eerder. Het aantal kamers en appartementen op de website nam het afgelopen halfjaar toe met 18%.

Populariteit van B&B’s

De internationale populariteit van bed and breakfast is deels te verklaren door de uitstekende prijs-kwaliteitverhouding, volgens Hanny Arens, oprichtster van Bedandbreakfast.nl en Bedandbreakfast.eu. “B&B’s zijn goedkoper dan hotels maar bieden hetzelfde comfort. Een duidelijke trend is daarnaast dat steeds meer toeristen kiezen voor een sociale manier van reizen. Ze willen overnachten bij locals en de omgeving echt leren kennen. Een bed en breakfast biedt de persoonlijke beleving die ze zoeken.”

Bestel marktonderzoeksrapport

Nieuwsgierig naar meer feiten en cijfers uit de Europese B&B-markt? Bestel dan het volledige rapport Bed & Breakfast in Europa – Bezetting, omzet en andere kerncijfers‘ als PDF-document via Bedandbreakfast.eu. De cijfers in het rapport zijn uitgesplitst voor een aantal landen waaronder Nederland.

Bestel rapport

Over de auteur

Avatar

Janneke Scheepers

Webredacteur bij Bedandbreakfast.eu B.V. tot februari 2016.

1 reactie

  • Ik schrik van deze jaaromzet (€ 16.700,-). Dit is toch wel heel erg weinig. Gebaseerd op deze omzet, kamerprijs en gem. aantal kamers kom je op een bezetting van 31 dagen?! Dus 1 maand in het jaar zijn deze B&B’s maar bezet?

    PS
    Ben ah onderzoeken om zelf B&B te beginnen.

Laat een reactie achter