Marktcijfers

Meer Nederlanders willen deze zomer op vakantie

Vakantie

Ruim een half miljoen Nederlanders heeft plannen om deze zomer op vakantie te gaan. Dit blijkt uit grootschalig onderzoek dat NBTC-NIPO Research in april heeft uitgevoerd naar de vakantieplannen van de Nederlandse bevolking.

Cijfers NBTC-NIPO Research
Deze zomer wil bijna 7 op de 10 Nederlanders op vakantie, dat zijn ruim 11 miljoen Nederlanders. Ten opzichte van vorig jaar is dit een stijging van 300.000 (+3%). Zo’n 7,8 miljoen Nederlanders gaan naar verwachting deze zomer naar het buitenland (+3%). Hierbij zijn vooral Frankrijk (1,3 miljoen vakanties) en Spanje (1,1 miljoen vakanties) favoriet.

Aantal vakanties in eigen land groeit
Ongeveer een kwart van alle zomervakanties wordt in Nederland doorgebracht. Dit jaar vieren ongeveer 2,7 miljoen Nederlanders zomervakantie in eigen land; dat zijn er zo’n 100.000 meer dan afgelopen jaar (+3%).

Meeste vakanties zijn al geboekt
Ruim 55% van alle plannen voor een binnen- of buitenlandse zomervakantie is in april al vastgelegd in een boeking. Zo’n 30% van de vakantiegangers moet nog boeken en 15% gaat op de bonnefooi.

Ontvang de leukste gasten via Bedandbreakfast.nl
Wil jij deze zomer meer mensen over de vloer? Meld je accommodatie aan op Bedandbreakfast.nl en ontvang de leukste gasten!

Over de auteur

Josjah Thalen

Eindredacteur bij Bedandbreakfast.eu B.V.

Laat een reactie achter