Marktcijfers

Toeristen: Nederland is ontspannen en gastvrij vakantieland

Nederland: ontspannen en gastvrij

Buitenlandse toeristen vinden Nederland vriendelijk en ontspannen. Een imago om zuinig op te zijn!

Buitenlandse toeristen zien Nederland als een ontspannen en gastvrij vakantieland. Ze vinden Nederlanders tolerant, open, vriendelijk en gastvrij. Dit blijkt uit een nieuw imago-onderzoek van het Nederlands Bureau voor Toerisme & Congressen (NBTC) onder toeristen uit de dertien belangrijkste herkomstlanden.

Amsterdam en fietsen
Nederland wordt gezien als een goed bereikbaar en een ideaal land voor korte vakanties. Meest positieve kenmerken van Nederland zijn volgens buitenlandse toeristen het landschap, Amsterdam en ‘Nederland fietsland’.

Nederland: toeristische associaties

Buitenlandse toeristen associëren Nederland vooral met tulpen, molens en kaas (Bron: NBTC).

De bekende Hollandse iconen – tulpen, molens en kaas – zijn nog steeds de eerste associaties die Nederland oproept, zoals je kunt zien in bovenstaande afbeelding. Grappig: Japanse toeristen associëren Nederland vooral met tulpen en molens, terwijl de meeste Duitsers en Fransen bij Nederland het eerste aan kaas denken.

Prijs-kwaliteitverhouding horeca
Minder positieve zaken waarmee buitenlandse toeristen Nederland associëren, zijn drugs en prostitutie. Verder zijn ze minder te spreken over het culinaire aanbod en de prijs-kwaliteitverhouding in de Nederlandse horeca.

Ruim 3.800 bed & breakfasts in Nederland
Dé manier om de Nederlandse gastvrijheid en hartelijkheid te ondervinden, is door te verblijven in een bed en breakfast. Deze logiesvorm is bij uitstek geschikt voor een kortdurend verblijf. Overal in Nederland zijn leuke B&B’s in alle soorten en maten. Kijk voor foto’s en gastenbeoordelingen op Bedandbreakfast.nl en boek rechtstreeks bij de eigenaar, dus zonder reserveringskosten. Direct naar Bedandbreakfast.nl >>

Over de auteur

Janneke Scheepers

Webredacteur bij Bedandbreakfast.eu B.V. tot februari 2016.

Laat een reactie achter