Wet- & Regelgeving

Ook Landsmeer komt met beleid voor bed & breakfast

Bed & Breakfast Amsterdam-Landsmeer

Bed & Breakfast Amsterdam-Landsmeer, een van de drie Landmeerse B&B-accommodaties op Bedandbreakfast.nl.

Een nieuw jaar en Bed & Breakfast Nederland (BBN) heeft er zin in! Ook in 2012 blijven we ons hard maken voor de belangen van B&B-eigenaren. Zoals duidelijke regelgeving op lokaal niveau. Gelukkig zien we verbetering op dit punt. Zo lezen we vandaag tot onze vreugde dat gemeente Landsmeer een pakket regels gaat opstellen voor bed & breakfasts. Bravo! Nu de andere gemeenten nog.

De gemeente Landsmeer krijgt regelmatig vragen over vestiging van een B&B, zegt een woordvoerster tegen het Noordhollands Dagblad. “Mensen vragen gericht aan welke eisen ze moeten voldoen en daar moesten we het antwoord op schuldig blijven. We gaan nu een pakket van eisen ontwikkelen waar wij denken dat een nieuwe exploitant aan moet voldoen, zoals voldoende parkeerplaatsen op eigen grond. Ook nemen we daarin veiligheidseisen mee.”

Beleidsnotitie gemeenten
BBN juicht dit initiatief toe. Te vaak stuiten B&B-starters op onduidelijke of buitensporig strenge regelgeving binnen hun gemeente. Soms is er niet eens een beleid. Om die reden heeft Stichting Bed & Breakfast Nederland een beleidsnotitie voor gemeenten geschreven. De notitie biedt ambtenaren houvast bij het opstellen van beleid voor bed & breakfasts binnen de gemeente.

Kan jouw gemeente ook wel een duwtje in de rug gebruiken op dit vlak? Download de beleidsnotitie gratis via Bedandbreakfast.nl/downloads en bied ‘m aan de verantwoordelijk wethouder aan! Op deze en vele andere manieren maken we samen de markt steeds een stukje gunstiger voor bed & breakfasts in Nederland. Op naar weer een stap vooruit in 2012!

Over de auteur

Avatar

Janneke Scheepers

Janneke Scheepers was van 2010 tot 2016 werkzaam als webredacteur bij Bedandbreakfast.nl. Ze heeft veel geschreven over online marketing en regelgeving voor B&B-eigenaren en is mede-auteur van het boek Bed & Breakfast in Nederland. Bovendien heeft Janneke met veel plezier verschillende B&B's bezocht, haar B&B-tips kun je terugvinden op onze B&B gastenblog.

1 reactie

  • hallo, ik ben vanaf decmber 2012 bezig om een B&B aan te vragen, in het landelijk gebied, heb de krant al 3x gehaald met foto’s , maar het bestuur doet z’n uitrste best om het af te houden, maar heeft wel een vergunning gegeven voor een andere locatie ook in het landelijk gebied, en de beleidsnota 2011 word stevast genegeerd, allemaal heel onproffesioneel. Alleen als je je vrienden heb in het bestuur, of belangen, dan kan er veel, zoniet alles, groet peter Ruijs ps voldoe aan alle eisen, maar toch, € 6000,- betalen, en geen garantie op vergunning

Laat een reactie achter