Marktcijfers

Populairste regio’s uit 2018

Populairste regio's

Het nieuwe jaar is begonnen. Dit is een mooi moment om te evalueren wat de meest populaire regio’s van 2018 waren. Ontdek waar de meeste B&B’s zijn gevestigd, in welke regio de meeste reserveringsaanvragen zijn gedaan en in welke provincie de aantallen gestegen zijn ten opzicht van het voorgaande jaar.

B&B’s in Nederland

Hoewel het aanbod van B&B’s op Bedandbreakfast.nl verspreid ligt over heel Nederland, zijn bepaalde provincies meer in trek dan andere. De meeste B&B’s op Bedandbreakfast.nl zijn gevestigd in Gelderland, Noord-Holland, Noord-Brabant en Zuid-Holland. In Utrecht, Groningen en Flevoland zijn minder B&B’s gevestigd. Dit hoeft niet negatief te zijn, integendeel zelfs. Voor gasten is het aanbod immers minder groot, waarmee een concurrentievoordeel ontstaat voor de betreffende B&B’s in deze provincies.

Populairste regio's

Meest Populaire Regio’s

In 2018 kregen B&B’s in de provincies Noord-Holland, Gelderland en Zuid-Holland de meeste reserveringsaanvragen. Dit is mede te verklaren door het hoge aantal gevestigde B&B’s in deze provincies. Toch betekent dit niet automatisch dat deze provincies het beste presteren. Wanneer het aantal reserveringsaanvragen wordt vergeleken met het aantal gevestigde B&B’s per provincie, dan presteert Zeeland het beste. Ook Friesland, Limburg en Utrecht scoren goed.

Provinciale verschillen

Het aantal reserveringsaanvragen op Bedandbreakfast.nl is in 2018 vrijwel gelijk gebleven ten opzichte van 2017. Wel zijn er verschillen per provincie. Zo is het aantal reserveringsaanvragen, ten opzichte van het voorgaande jaar, gestegen in Gelderland, Noord-Brabant, Friesland, Groningen en Flevoland. In de overige provincies zijn de aantallen gelijk gebleven of licht gedaald. Is het aantal reserveringsaanvragen bij jouw B&B gestegen, gedaald of gelijk gebleven? Laat het in een reactie hieronder weten.

Deel dit artikel:

Over de auteur

Lizzy Scheltus

Lizzy Scheltus

Online Marketeer bij Bed & Breakfast Europe.

6 Reacties

 • Beste medewerkers van bedendbreakfast.nl
  Wij hebben een ongelooflijk mooi jaar achter ons .
  Zijn per 1 mei 2018 op gegaan en de eerste aanvraag kwam al snel binnen en is niet meer gestopt en we mogen in 2018 voor het eerst een ongelooflijk aantal reserveringen 97 noteren en het niveau van 5 tulpen in Augustus mogen ontvangen, met een review van 9,8 beter hadden wij het jaar 2018 af kunnen sluiten.
  We gaan zeker op dit niveau verder maar blijven open staan voor verbetering.

  Groetjes Theo en Annemarie

  • Beste Theo en Annemarie,

   Bedankt voor de reactie en wat fijn om te horen dat het een goed jaar was. Ik hoop dat 2019 net zo mooi wordt (of zelfs beter)!

 • Wij zijn in januari 2018 onze B&B gestart en hebben geen vergelijk. Het is behoorlijk druk geweest, boven alle verwachting.
  Ik heb wel het gevoel dat andere bookingsites actiever zijn en beter gevonden worden. Misschien een tip aan u om eens te kijken of de doelgroep van B&B.nl uitgebreid zou kunnen worden.

  • Beste meneer/mevrouw,

   Bedankt voor uw reactie en wat fijn om te horen dat het een druk jaar was! Wat betreft de vindbaarheid van onze websites zien we veel traffic. Onze online marketeers zijn dagelijks bezig met o.a. het optimaliseren van de vindbaarheid van de websites. Toch bedankt voor uw tip, we stellen uw mening zeer op prijs.

 • Beste Lizzy,

  Ondanks de lovende woorden van onze gasten over het mooie Drenthe ,de unieke ligging van onze Bed en Breakfast, de gastvrijheid en prijs kwaliteit hebben wij in vergelijking met vorig jaar veel minder boekingen gehad via Bedandbreakfast.
  Mogelijk heeft de warme zomer invloed gehad op de keuze van een B&B aan de kust of in een omgeving met veel water
  gezien het gestegen aantal boekingen in Noord en Zuid Holland Zeeland en Frieland.

  • Beste Hanny,

   Wat jammer om te horen dat jullie minder reserveringen hebben gehad via Bedandbreakfast.nl. De warme zomer zou inderdaad een mogelijke verklaring kunnen zijn. Om de kans op reserveringen te vergroten zouden jullie een vermelding op Bedandbreakfast.eu kunnen overwegen. Op die manier wordt Erfgoedlogies Diependal op meerdere platforms gevonden (vooral internationaal) en komt deze hoger in het zoekresultaat van Bedandbreakfast.nl en Bedandbreakfast.eu. Daarnaast zorgt een Tulpen Classificatie doorgaans ook voor meer reserveringen. Ik hoop dat mijn tips helpen en wens jullie veel succes met de B&B!

Laat een reactie achter