Marktcijfers

Nederlanders prijsbewust met vakantie

B&B in Groesbeek

Bed & breakfast Botterpot in Groesbeek, uniek en betaalbaar.

Nederlanders gingen in 2012 vaker met vakantie dan in 2011. Wel gaven ze minder geld uit aan de vakantie en bleven ze vaker in Nederland. Als B&B-eigenaar kun je inspelen in deze trend. Het geheim is even simpel als effectief: bied je gasten een unieke beleving met uitstekende service tegen een faire prijs.

Minder bestedingen
In totaal ondernamen Nederlanders in 2012 bijna 37 miljoen vakanties: 18,1 miljoen vakanties in eigen land en zo’n 18,6 miljoen vakanties in het buitenland. Dit blijkt uit de jaarresultaten van het ContinuVakantieOnderzoek (CVO) van NBTC-NIPO Research. Vergeleken met vorig jaar is het aantal vakanties licht gestegen terwijl de bestedingen aan de reis en het verblijf daalden.

Bed en breakfast: waar voor je geld
Nederlanders blijven dus niet thuis maar ze geven hun geld wel voorzichtiger uit. Als B&B-eigenaar kun je hierop inspelen. Een optimale prijs-kwaliteitverhouding bieden is de kracht van bed & breakfasts. Gasten echt waar voor hun geld geven. Denk aan een unieke inrichting, uitstekende faciliteiten, verse bloemen op tafel en een liefdevol bereid ontbijt. Een hartelijk woord of extra attentie is zo welkom in crisistijd.

Als je de verwachtingen weet te overtreffen, zullen je gasten jouw bed & breakfast enthousiast aanbevelen bij hun vrienden en hoge cijfers geven in de reviews op Bedandbreakfast.nl. En dat is de beste reclame die je je als B&B-eigenaar wensen kunt.

Over de auteur

Janneke Scheepers

Webredacteur bij Bedandbreakfast.eu B.V. tot februari 2016.

1 reactie

  • Het is een goed voor alle B&B eigenaars om je te onderscheiden in het geen wat jouw plek zo bijzonder maakt.
    Bij ons is dat de oude boerderij die een prachtige omgeving staat.
    Met aan de overkant van de weg het net gerenoveerden Parkbos Voorstonden, maar 5km van de stad Zutphen.

Laat een reactie achter