Marktcijfers

Stijging Buitenlands Toerisme

stijging buitenlands toerisme

Recente cijfers uit een trendrapport van ABN Amro verwachten een groei van het aantal buitenlandse toeristen in Nederland. Vooral de gebieden buiten de grote steden worden steeds vaker bezocht. Ontdek hoe je als B&B-eigenaar profiteert van deze trend en ontvang meer buitenlandse gasten!

Stijging Buitenlands Toerisme in Nederland

Het toerisme in Nederland groeit naar verwachting met 3%. Deze groei van het aantal gasten komt voornamelijk door de stijging van het aantal buitenlandse gasten. De groei van het aantal binnenlandse gasten ligt lager. Dit blijkt uit een trendrapport van de ABN Amro en wordt bevestigd door cijfers van Bedandbreakfast.nl. ABN Amro stelt dat het toerisme in Nederland de komende jaren blijft toenemen, maar dat het tempo lager ligt dan de jaren ervoor.

Meer Toerisme Buiten de Grote Steden

Het toerisme in Nederland buiten de grote steden stijgt in 2019 naar verwachting met 6%. Dit is er positief wanneer gekeken wordt naar de ligging van de meeste B&B’s. De groei in de grote steden is naar verwachting maar 3%. De stijging buiten de grote steden is mede te danken aan de keuze voor authentieke ervaringen door millennials. Daarnaast voeren steeds meer provincies actieve marketingcampagnes om het toerisme te bevorderen.

Stijging buitenlands Toerisme

Populairste provincies in Nederland

De stijging van het toerisme buiten de grote steden wordt bevestigd door cijfers van Bedandbreakfast.nl. B&B’s in de provincies Noord-Holland, Gelderland en Zuid-Holland ontvingen in 2018 de meeste reserveringsaanvragen. Dit valt te verklaren door het hoge aantal gevestigde B&B’s in deze provincies. Het aantal reserveringsaanvragen t.o.v. het voorgaande jaar is gestegen in Gelderland, Noord-Brabant, Friesland, Groningen en Flevoland.

Herkomst Buitenlandse Gasten

De stijging van het toerisme komt vooral door buitenlandse toeristen. Uit cijfers van het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS) blijkt dat er in 2018 in totaal 27,8 miljoen buitenlandse gasten in Nederland verbleven, maar waar komen deze vandaan? Volgens het CBS komen buitenlandse gasten vooral uit Duitsland, het Verenigd Koninkrijk en België. Ook B&B-eigenaren geven in een onderzoek van Bedandbreakfast.nl de meeste gasten te ontvangen uit buurlanden Duitsland en België.

Bereik Buitenlandse Gasten

Samengevat is er een stijging van het buitenlands toerisme in Nederland, vooral buiten de grote steden. Gasten kiezen steeds vaker voor authentieke ervaringen. Dit komt perfect overeen met de kenmerkende aspecten van B&B’s. Wil jij ook inspelen op deze trend? Kies dan voor een vermelding op Bedandbreakfast.eu. Zo profiteer je van een groot, wereldwijd bereik en vergroot je de kans op het ontvangen van buitenlandse gasten!

Vermelding op Bedandbreakfast.eu

Deel dit artikel:

Over de auteur

Lizzy Scheltus

Lizzy Scheltus

Online Marketeer bij Bed & Breakfast Europe.

Laat een reactie achter