Marktcijfers

Toenemende vraag naar B&B’s: populair in coronatijd

Bedandbreakfast.nl; Toenemende vraag naar B&B's: populair in coronatijd

Begin mei publiceerde het platform Bedandbreakfast.nl al cijfers over flinke stijgingen in het aantal reserveringen. De populariteit van B&B’s in coronatijd zet door: het aantal gemaakte reserveringen is in mei bijna verzesvoudigd (stijging van 467%) ten opzichte van april.

Nooit eerder meegemaakt

Er worden opvallend veel reserveringen gedaan. Dat merkt ook Lucia Weerstand van Buitengoed Op De Knolle. Haar B&B is nu extra populair. ‘’Ik heb twee suites met een eigen keuken op het platteland. Onlangs kreeg ik 10 reserveringsaanvragen op één dag. Nooit eerder meegemaakt. Ook wij hadden in maart en april lege suites, maar nu ontploft de mail bijna.’’

Vakantie in eigen land

Bedandbreakfast.nl merkt dat vakanties in eigen land nu populair zijn. Omdat de internationale (zomer)vakanties op losse schroeven staan, bekijkt men de binnenlandse alternatieven. Dit blijkt ook uit het feit dat de website in mei 169% vaker bezocht werd dan in april. Dit resulteerde in 467% meer reserveringen dan in april. Hieruit wordt opgemaakt dat gasten niet alleen vaker zoeken, maar ook snel boeken om verzekerd te zijn van een leuke accommodatie. Weerstand: ‘’We krijgen zelfs al reserveringen voor september en oktober. Voorheen werd er vaak op korte termijn geboekt. Nu boeken onze gasten al maanden vooruit.’’

Bedandbreakfast.nl; ontwikkeling aantal websitebezoekers en reserveringen
Aanmeldingen

Ook het aantal nieuwe B&B’s dat zich aanmeldt op Bedandbreakfast.nl, gaat hard. In mei 2020 verwelkomde het platform ruim twee keer zoveel nieuwe B&B’s dan in mei 2019 (een stijging van 110%). Accommodatie-eigenaren zien volop kansen, en benutten deze door extra promotie te maken op Bedandbreakfast.nl. Dit zijn niet alleen B&B’s, maar ook zelfstandige appartementen of vakantiehuisjes, merkt Hanny Arens van Bedandbreakfast.nl op.

Contactvrij verblijf

Een aantal weken geleden speelde Bedandbreakfast.nl al in op de toenemende vraag naar accommodaties die privacy en kleinschaligheid waarborgen. Zo ontwikkelden ze een speciaal filter, waarmee je eenvoudig zoekt naar accommodaties die een Contactvrij Verblijf aanbieden. 49% van het totale aanbod op Bedandbreakfast.nl voldoet aan de richtlijnen voor een Contactvrij Verblijf. Arens hierover: ‘’Het contact kan worden beperkt bij deze B&B’s, maar de gastvrijheid blijft. Hier is veel behoefte aan.’’

Privacy

Dat B&B’s bij uitstek geschikt zijn voor een verantwoord verblijf, blijkt wel uit het feit dat 77% van de B&B’s op Bedandbreakfast.nl privé sanitair en een eigen entree heeft. Deze accommodaties zijn nu populair. Bijna de helft van alle B&B’s beschikt ook over een eigen keuken, waar gasten zelf maaltijden kunnen bereiden. Dat is een prettige zekerheid, waardoor je niet afhankelijk bent van beschikbaarheid van de lokale horeca.

Buitengoed Op De Knolle populair

Reizen in Europa

Ook op het internationale platform Bedandbreakfast.eu zijn de positieve signalen en lockdown-versoepelingen in Europa zichtbaar. Vooral in Italië en Duitsland zijn significante stijgingen in het aantal websitebezoekers te zien. Bezoekers oriënteren zich ook in andere Europese landen op een verblijf in eigen land, zodra dit weer mogelijk is. ‘’Een vakantie is toch iets waar mensen, ook in deze tijd, over dromen en naar uitkijken’’, aldus Arens.

Deel dit artikel:

Over de auteur

Avatar

Evi Heijmans

Brand Strategist bij Bedandbreakfast.eu B.V.

15 Reacties

 • B&B populair. Logisch de mensen willen op vakantie dus boeken dan ” maar ” een B&B. Wij zitten vol, maar dat zaten we andere jaren ook :). Alleen met 1 verschil: men annuleert nu net zo makkelijk hun boeking als dat ze boeken, omdat bijvoorbeeld de grens van een bepaald land weer open gaat. Men boekt nu onder het mom van ” dan hebben we in ieder geval wat staan voor het geval we niet naar .. kunnen ” . Wij klagen niet over het aantal boekingen, maar hebben nooit te klagen gehad. Bij annulering van een boeking komt er weer een nieuwe reservering binnen, ook dat net als voorgaande jaren.

  • Beste Frank,

   Dat is jammer! Hopelijk trekt het ook bij jullie snel aan. Het Webcare-team van Bedandbreakfast.nl neemt contact met je op, om nog wat extra tips te geven om de vindbaarheid van jullie B&B te vergroten.

   • Alle begrip voor jullie enthousiasme voor deze stijgingspercentages, maar misschien is enige terughoudendheid en nuance op zijn plaats. Er zijn nl. regio’s (steden?) waar B&B’s sinds begin maart geen boeking meer binnen krijgen en in zwaar weer verkeren. Blijf s.v.p. ook oog houden voor die betalende deelnemers aan bedandbreakfast.nl.

    • Beste Saskia,

     Bedankt voor je reactie. Uiteraard blijven we ook oog houden voor deze groep B&B-eigenaren. De versoepelingen die het kabinet stap voor stap doorvoert, zullen hopelijk ook bijdragen aan het herstel van het toerisme in de steden en rondom toeristische attracties / bezienswaardigheden.

 • Misschien een moment om de vakantiehuisjes op jullie site extra te promoten. Dat je ook voor een vakantiehuisje op bedandbreakfast terecht kan. Waar je helemaal onafhankelijk van wie dan ook op vakantie kan :_

  • Beste Gea,

   Bedankt voor je reactie! Op Bedandbreakfast.nl kunnen bezoekers filteren op het type ‘Vakantiehuis’. Gasten die graag in een zelfstandige accommodatie verblijven, kunnen eenvoudig gebruikmaken van dit filter om zo een geschikte accommodatie te vinden.

 • Ook in dit deel van Brabant waar de omgeving zich uitstekend leent fiets en wandelroutes is helaas
  Onze B&B staat geheel op zichzelf en is daardoor corona veilig en optimaal afgeschermd
  1/2 maart; heel de maand mei en deels april die geheel waren en nagenoeg volledig volgeboekt.
  Alles geannuleerd.
  In april 3 boekingen en tot heden geen boekingen.
  alle tips ter hand genomen.
  De boekingen blijven uit

  • Beste Johan,

   Bedankt voor je reactie. Wat fijn dat jullie accommodatie geschikt is voor een Contactvrij verblijf! We zien in jullie statistieken dat de B&B sinds eind april weer steeds vaker gevonden en bekeken wordt, zelfs vaker dan vorig jaar in dezelfde periode. We hopen dat deze oriënterende websitebezoekers snel zullen overgaan tot reserveren, zodat jullie ook weer veel leuke gasten mogen ontvangen!

 • Nadat in tot medio mei alle boekingen waren afgezegd, zien we nu een groot aantal boekingen voor juni en juli. Merendeels meerdaags verblijf van mensen die anders naar het buitenland op vakantie zouden gaan. Eigen entree en eigen sanitair en zit-/eethoek is dan zeker een pré.
  Leuke ervaring is ook dat veel mensen verrast zijn door het mooie Groninger landschap, de karakteristieke dorpjes en middeleeuwse kerkjes, de rust en de ruimte. Wellicht is dit een stimulans om vaker in Nederland op vakantie te gaan!! De website bedandbreakfast.nl lijkt door velen inmiddels gevonden te zijn.

 • Wir suchen etwas mit eigenen Bad und Frühstück.Für Ende August anfang September .Entweder GELDROP oder in der nähe .
  Wir wahren schon oft in Holland, da ich dort so was wie aufgewachsen bin.Bei Plegeeltern.Die Mama wird heuer 90 Jahre und wohnt
  in Geldrop. der Preiß etwahr ab 50 -70 Euro.
  danke
  Fam. Mecjr
  aus Wien.(österreich)

 • Wij zijn in jan. gestart met onze B&B in ons mooie Brabantse dorp Hilvarenbeek. Sinds vorige maand hebben we ons geregistreerd bij Bedandbreakfast. Misschien zijn we ongeduldig of ligt het aan de crisis maar nog geen boekingen tot nu toe. Het ligt zeker niet aan de accommodatie die ziet er piekfijn uit en is zeker corona veilig met eigen sanitair en eigen ingang met aparte ontbijtruimte. Zijn er nog tips om mensen te bereiken?

  • Bedankt voor jullie reactie, we begrijpen dat het een lastige periode is voor een vliegende start. Er zijn zeker een aantal tips om meer te halen uit jullie online vermelding, het Webcare-team van Bedandbreakfast.nl zal hierover contact met jullie opnemen.

 • B&B de Wijdauw,

  Wij zijn vanaf het starten met de B&B (ongeveer 2 en half jaar geleden) geregistreerd bij bedandbreakfast.nl, dit werk voor ons super goed het is enorm gestructureerd, duidelijk en geeft voor ons ook veel rust gezien onze leeftijd hoeven we ons nergens zorgen over te maken alles loopt op rolletjes wat betreft de reserveringen, betalingen en reviews, tips en trucs. Nu in het voorjaar zijn we ongeveer anderhalf maand dicht geweest ivm corona en de bouw van een welness, dit kwam ons wel even goed uit.
  Verder in het voorjaar en zomer top drukte, gezellige en en zeer tevreden gasten mogen ontvangen, wij hebben super mooie ervaringen beleeft en zijn zeer gelukkige eigenaars van de B&B de Wijdauw ondanks onze hogere leeftijd.
  Hoezo ouderen eenzaam ? Begin een B&B en de gehele wereld komt naar je toe.
  Echt een succes.
  Hans en Cathy Janse

Laat een reactie achter