Marktcijfers

Waarom is een bed & breakfast zo populair?

bed & breakfast

Een persoonlijke aankleding, service en een hoge kwaliteit zijn de sterke punten van een bed & breakfast.

Hoe komt het dat bed & breakfast zo populair is? Die vraag krijgen we vaak van journalisten. Het antwoord is simpel: omdat het zo’n leuke vorm van overnachten is! Geen B&B is hetzelfde dus je beleeft altijd wel iets bijzonders.

Bed & breakfast is hip
Bed & breakfast heeft haar stoffige imago definitief afgeschud. We zien de hipste B&B’s opduiken: met themakamers, designmeubels of luxe wellnessruimtes. Bij de ene accommodatie kun je een kookworkshop volgen, bij het andere bed & breakfast slaap je in een atelier tussen de schilderijen. Geen wonder dat ook jonge koppels fervente B&B-bezoekers zijn.

Vakantie in eigen land
We doen het steeds vaker: een kort uitstapje met één of twee overnachtingen. Daarvoor hoef je echt de grens niet over: in Nederland is zoveel te doen! Een bed & breakfast past daar perfect bij. Waar je ook naartoe wilt, er is altijd wel een B&B in de buurt.

Bijzondere panden
Er zijn bed & breakfasts zijn ingericht in molens, woonboten, monumenten, blokhutten, schoolgebouwen: noem het maar op. Een kans bij uitstek dus om eens binnen te kijken in dat statige grachtenpand in Amsterdam of rond te neuzen in dat geheimzinnige klooster buiten het dorp.

Goede prijs/kwaliteitverhouding
Boxspringbedden, een privébadkamer en gratis internet: het is tegenwoordig eerder regel dan uitzondering bij B&B’s. In veel accommodaties heb je zelfs een compleet appartement voor jezelf, inclusief privéterrasje. Dat is genieten van hotelluxe voor een veel lagere prijs.

Persoonlijke service
De belangrijkste aantrekkingskracht van een bed & breakfast blijft de persoonlijke service. Wees niet verbaasd als je persoonlijk wordt opgehaald bij het station of appelgebak aangeboden krijgt bij aankomst. Je gastvrouw of -heer weet precies waar de leukste restaurants zitten en kan honderduit vertellen over het B&B-pand. Na een heerlijk ontbijt vertrek je uitgerust en kun je de wereld aan!

Staat jouw bed & breakfast al op Bedandbreakfast.nl? Registreer eenvoudig via Bedandbreakfast.nl/aanmelden >>

Over de auteur

Janneke Scheepers

Webredacteur bij Bedandbreakfast.eu B.V. tot februari 2016.

Laat een reactie achter