Inspirerende Bestemmingen

B&B Twente: beste tips en B&B’s in de streek

Bedandbreakfast.nl; B&B Twente: beste tips en B&B’s in de streek

Denk je aan B&B Twente, dan denk je ongetwijfeld aan gastvrije accommodaties in het coulisselandschap, ambachtelijke krentenwegge en welgestelde landgoederen. Ontdek wat deze streek nog meer in petto heeft voor je vakantie of weekendje weg!

Natuurlijk Twente

Als er één ding is waar Twente bekend om staat, dan is het wel het befaamde coulisselandschap dat al honderden jaren oud is. Dit unieke landschap moet je vooral zelf ter plaatse ervaren, wat perfect kan tijdens lange wandelingen en fietstochten. De natuurgebieden Springendal, Lutterdal en het buurtschap de Waterregge zijn extra bijzonder om doorheen te dwalen. Onderweg passeer je gezellige steden en gemoedelijke dorpen, waar je gastvrij onthaald wordt door Tukkers die een B&B runnen. Hier kun je heerlijk even bijkomen.

B&B Twente

Kunststadje Ootmarsum

Het pittoreske Ootmarsum staat bekend als hét kunststadje van Oost-Nederland. Dit is dan ook één van de highlights die Twente rijk is. Naast het plaatselijke openluchtmuseum en het museum van de Twentse kunstenaar Ton Schulten, vind je in deze plaats tal van ateliers en galerieën met de mooiste kunstwerken. Bovendien is dit stadje een historisch kunstwerk op zich, want ook op straat kijk je je ogen uit. Van smalle steegjes met kasseien en eeuwenoude panden, tot schilderachtige pleinen met restaurants en gezellige terrasjes.

B&B Ootmarsum

Ronddwalen door Salland

Tijdens een vakantie in Twente mag een bezoek aan Nationaal Park Sallandse Heuvelrug niet ontbreken. In dit gebied tussen Hellendoorn en Holten vind je de prachtigste wandelroutes. Neem je beste wandelschoenen mee, zodat je de imposante heuvels optimaal kunt bedwingen. Als beloning wacht je een schitterend uitzicht over glooiende heidevelden en uitgestrekte bossen. Met een beetje geluk spot je ook een ree, vos of een das. En voor wie toe is aan iets meer actie: huur een mountainbike en leef je uit op één van de routes!

B&B Sallandse Heuvelrug

Verrassend Enschede

Misschien is Enschede niet de eerste plaats waar je aan denkt voor een weekendje weg, toch kan deze Twentse stad je positief verrassen. Hoewel een groot deel van de stad na de oorlog opnieuw is opgebouwd, zijn er genoeg mooie plekken en bezienswaardigheden om te bezoeken. Bovendien is dit een bruisende studentenstad, dus er valt hier altijd wel iets te beleven. Strijk neer op een terrasje op de sfeervolle Oude Markt, ga lekker shoppen of bezoek het Rijksmuseum Twente. Ook leuk: een rondleiding door de Grolschbrouwerij.

B&B Enschede

Kastelen in Twente

Van kasteel Weldam en Huis te Diepenheim, tot kasteel Warmelo en havezate Wegdam… In Twente vind je tal van sprookjesachtige kastelen en landgoederen. Landgoed Twickel in Delden is misschien wel het mooist en meest bekend. Dit kasteel is alleen te bezichtigen tijdens selecte Kasteeldagen, maar de prachtige kasteeltuinen zijn wel het hele jaar toegankelijk voor publiek. Maak een dromerige wandeling door de tuinen en laat je meevoeren door de tijd. Struin vervolgens heerlijk door het eeuwenoude stadje Delden.

B&B Delden

Vakantie met Kinderen

Ga je op vakantie met kinderen in Twente? Dan is een dagje Hellendoorn een absolute aanrader. Dit bekende avonturenpark ligt aan de rand van Nationaal Park Sallandse Heuvelrug, waar je met het hele gezin kunt genieten van een heerlijke break of minivakantie. Na een dag vol achtbanen, draaimolens en andere attracties, is er niets fijners dan een verblijf bij een nabijgelegen B&B. Trek de volgende dag na het ontbijt eropuit in de natuur en je hebt het perfecte uitje, waarbij jong én oud zich optimaal vermaken!

B&B Hellendoorn

B&B Twente: waar ga jij heen?

Een vakantie of weekendje weg bij een B&B in Twente is één van beste manieren om écht kennis te maken met het oosten van Nederland. Maak een mooie fietstocht of kies voor een avontuurlijke wandelvakantie, waarbij je tussentijds overnacht bij verschillende B&B’s. De eigenaren voorzien je ter plaatse graag van de beste tips, zodat je niets hoeft te missen van deze schitterende landstreek. Wat denk je bijvoorbeeld van een onvergetelijk verblijf bij een B&B op één van deze mooie vakantiebestemmingen:

Deel dit artikel:

Over de auteur

Josjah Thalen

Verzamelt graag herinneringen op bijzondere bestemmingen. Heeft een grote passie voor reizen en overnacht dan het liefst bij unieke B&B’s: zijn beste tips deelt hij op deze blog.

Laat een reactie achter