Aan Zee

Vakantie vieren bij een B&B op de Waddeneilanden

Bedandbreakfast.nl; Vakantie vieren bij een B&B op de Waddeneilanden

Met de veerboot zachtjes meedeinen over de Waddenzee, schelpen zoeken op het strand en fietsen door de natuur… Bij een B&B op de Waddeneilanden creëer je de mooiste herinneringen! Laat je inspireren door de leukste eilanden en reserveer snel je verblijf.

Veelzijdig Texel

Denk je aan een B&B op de Waddeneilanden, dan kom je al snel terecht bij een gastvrije accommodatie op het grootste Waddeneiland van Nederland: Texel. Je vindt er levendige dorpjes, mooie fiets- en wandelroutes en zo’n dertig kilometer strand. Daarnaast zijn er diverse mogelijkheden voor wadlopen, zeehonden spotten, golfen en zelfs parachutespringen. Het eiland is dan ook jaarrond de ideale bestemming voor een veelzijdige vakantie of weekendje weg.

Bed and Breakfast Texel

Uitwaaien op Ameland

Of je nu ’s zomers wilt afkoelen in de Waddenzee of ‘s winters gaat uitwaaien op het strand: bij een B&B op de Waddeneilanden zit je altijd goed. Wat denk je bijvoorbeeld van een heerlijk verblijf op Ameland? Hier geniet je volop van de zuivere zeelucht, prachtige vergezichten en gemoedelijke strandtentjes. Een absolute aanrader is een bezoek aan vuurtoren Bornrif. Neem een kijkje in de expositieruimte en bedwing daarna de 236 traptreden voor een spectaculair uitzicht.

Bed and Breakfast Ameland

Fietseiland Terschelling

Ervaar hoe het is om een eilandbewoner te zijn bij een B&B op de Waddeneilanden en zet voet aan wal op Terschelling. Met ongeveer zeventig kilometer aan fietspaden, is deze bestemming een waar paradijs voor fietsfanaten. Stippel een mooie tocht uit door bossen, duinen en gezellige dorpen waar je kunt bijkomen op het terras. Dingen die je absoluut niet mag missen zijn onder meer ’t Behouden Huys, het wrakkenmuseum De Boerderij, vuurtoren Brandaris en het jaarlijkse Oerol Festival in juni.

Bed and Breakfast Terschelling

Sereen Schiermonnikoog

Als je volledig tot rust wilt komen bij een B&B op de Waddeneilanden, dan is een accommodatie op Schiermonnikoog een goede optie. Het eiland is relatief klein en bezoekers moeten hun auto op de vaste wal achterlaten, waardoor de natuur haar eigen gang kan gaan. Zo liggen er regelmatig zeehonden te zonnebaden op de zandbanken en zwenken er duizenden vogels in het voor- en najaar boven het wad. Houd je verrekijker bij de hand om de mooiste exemplaren van dichtbij te spotten!

Bed and Breakfast Schiermonnikoog

Overnachten aan de Haven

Wil je zo lang mogelijk genieten van dat heerlijke vakantiegevoel aan de Waddenzee? Blijf dan slapen bij een B&B in één van de havenplaatsen, van waaruit de veerboten richting de eilanden varen. Zo vind je in Harlingen een mooie mix van historische monumenten, glorieuze grachtenpanden en leuke winkels. Of wat dacht je van een dagje relaxen aan het schone strand van Den Helder? Een mooier begin of einde van je reis naar de Waddeneilanden is er niet!

Deel dit artikel:

Over de auteur

Josjah Thalen

Verzamelt graag herinneringen op bijzondere bestemmingen. Heeft een grote passie voor reizen en overnacht dan het liefst bij unieke B&B’s: zijn beste tips deelt hij op deze blog.

3 Reacties

Laat een reactie achter