Inspirerende Bestemmingen

Mooiste Nationale Parken van Nederland

Bedandbreakfast.nl; Mooiste Nationale Parken van Nederland

Nederland is rijk aan verschillende Nationale Parken, waar het heerlijk is om urenlang rond te dwalen. Ieder gebied heeft wel iets unieks en de meest bijzondere parken hebben wij voor je uitgelicht. Ontdek de natuur vanuit een B&B en ga een prachtige tijd tegemoet!

De Hoge Veluwe

Wie op zoek is naar nationale parken in Nederland, komt ongetwijfeld uit bij De Hoge Veluwe. Vreemd is dat niet, want het park is geliefd bij vele bezoekers uit binnen- én buitenland. De aanwezigheid van het wereldberoemde Kröller-Müller Museum draagt daar absoluut aan bij; kunst en natuur lopen naadloos in elkaar over. Het ene moment raak je betovert door het magische landschap met edelherten en reeën, terwijl je het andere moment oog in oog staat met de kunstwerken van Vincent van Gogh, Claude Monet, Pablo Picasso en Piet Mondriaan. Rond het natuurgebied vind je diverse plaatsen met gastvrije B&B’s, zodat je alle tijd hebt voor een onvergetelijke ontdekkingsreis in het park.

nationale parken

Duinen van Texel

Wandelen over grillige duinpaden, uitwaaien op uitgestrekte stranden en zeehonden van heel dichtbij spotten bij natuurmuseum Ecomare… Je vindt het allemaal in één van de mooiste nationale parken van Nederland: de Duinen van Texel! Daarnaast biedt dit natuurgebied volop mogelijkheden voor wandelaars en fietsers, maar je bent hier ook aan het juiste adres om lepelaars en andere vogels te spotten. Andere aanraders: aanschouw de zonsopkomst, ga mee op excursie of verwonder je ‘s nachts over de heldere sterrenhemel boven het eiland. Reserveer alvast een Bed & Breakfast vlakbij de duinen en kom na lange dag weer helemaal tot rust.

Bed and Breakfast op Texel

Utrechtse Heuvelrug

Midden in het land tref je een oase van rust op de Utrechtse Heuvelrug. Het natuurgebied strekt zich uit van de Grebbeberg tot aan het Gooimeer bij Huizen, dus neem vooral je fiets mee of trek je beste wandelschoenen aan tijdens een bezoek. Het gebied is bezaaid met sprookjesachtige kastelen, imposante buitenhuizen en pittoreske dorpjes, waardoor er een mooie mix is ontstaan tussen natuur en cultuur. Daarnaast tref je in dit park ook sporen aan van de vroegste menselijke bewoning en het militaire verleden van Nederland. Uiteraard zijn er diverse accommodaties waar je terecht kunt voor een fantastisch verblijf:

Dwingelderveld

Ieder jaar trekken er vele mensen naar het Dwingelderveld om het grootste natte heidegebied van West-Europa met eigen ogen te aanschouwen. Het heidegebied wordt in conditie gehouden door maar liefst twee schaapskudden met herder en er zijn diverse fiets- en wandelpaden. Bezoekers die slecht ter been zijn kunnen terecht op de gehandicaptenpaden, waardoor het voor iedereen mogelijk is om te genieten van al het natuurschoon. Op zoek naar een extra bijzondere ervaring? Kies dan voor de speciale Nachtwandelroute: hiermee is het Dwingelderveld één van de weinige nationale parken in Nederland die je ‘s nachts mag bezoeken.

De Loonse en Drunense Duinen

Zand zover het oog kan reiken: de toepasselijke bijnaam voor de De Loonse en Drunense Duinen is dan ook ‘De Brabantse Sahara’. Met maar liefst dertig vierkante kilometer aan stuifzand, weet het natuurgebied je iedere keer te verrassen met een nieuw voorkomen. Extra fraai zijn de ondergestoven bomen, waarvan alleen nog hun kruinen boven de zandheuvels uitsteken. Het landschap leent zich goed om lekker door te struinen en wordt afgewisseld met heide en bossen. Tip: het natuurgebied reikt van Kaatsheuvel tot Helvoirt, waardoor een combinatiebezoek aan een B&B en de Efteling tot de mogelijkheden behoort.

Deel dit artikel:

Over de auteur

Josjah Thalen

Verzamelt graag herinneringen op bijzondere bestemmingen. Heeft een grote passie voor reizen en overnacht dan het liefst bij unieke B&B’s: zijn beste tips deelt hij op deze blog.

1 reactie

Laat een reactie achter