Inspirerende Bestemmingen

Staycation bij B&B’s in Nederland

Bedandbreakfast.nl; Staycation bij B&B’s in Nederland

Waarom naar verre oorden reizen, als je ook in Nederland kunt genieten van een onvergetelijke vakantie… Ontdek de leukste B&B’s en bestemmingen voor een heuse staycation in eigen land: goed voor het milieu én je portemonnee!

Overnachten aan Zee

De Nederlandse kustlijn is bezaaid met mooie bestemmingen voor een heerlijke staycation. Huur een fiets en maak een fietstocht door de duinen, breng een bezoek aan het circuit van Zandvoort of combineer je weekendje aan de kust met een theaterbezoek bij het Circustheater in Scheveningen. Maar of je nu komt voor vertier of juist voor de rust; een verblijf aan zee doet iedereen goed. Reserveer snel een B&B in je favoriete kustplaats:

Verrassende Stedentrips

Kies voor een staycation in een bruisende stad en speel voor toerist in eigen land! Zijn Amsterdam en Rotterdam net iets te druk voor jou? Laat je dan verrassen door de historie van Nijmegen of Leiden. Bovendien zijn beide steden echte studentensteden, dus er valt hier altijd iets te beleven. En misschien denk je bij een citytrip niet direct aan Leeuwarden of Assen, maar met een groot aanbod van winkels, restaurants, musea en B&B’s, kun je hier rekenen op een geweldige tijd.

Staycation Limburg

Glooiende heuvels, romantische dorpen en een bourgondische leefstijl… Misschien is Limburg wel één van de mooiste bestemmingen voor een staycation. Dwaal rond door nationale parken als De Groote Peel en de Meinweg, of maak kennis met historische steden als Maastricht en Valkenburg. Een leuke manier om de schoonheid van deze provincie te ontdekken is per fiets of te paard. Zo kom je op unieke plekken, waar je normaal gesproken niet snel komt.

Bed and Breakfast Limburg

Pieterpad Wandelen

Beleef de ultieme staycation en kies voor een wandelvakantie. Hét lange-afstand-wandelpad is natuurlijk het Pieterpad. Met een lengte van omstreeks 498 kilometer, voert de route je van het Groningse Pieterburen tot de Sint-Pietersberg nabij Maastricht. De wandelroute is onderverdeeld in 26 etappes, waardoor je onderweg genoeg mogelijkheden hebt om bij te komen bij diverse gastvrije B&B’s. Ontdek alvast de beste plaatsen en adresjes waar je kunt overnachten:

B&B’s op de Wadden

Pak de veerboot vanuit Den Helder, Harlingen of Holwerd en laat je meevoeren naar één van de Waddeneilanden. Als je over Werelderfgoed de Waddenzee vaart, dan zou je bijna vergeten dat het om een staycation gaat… Zo bijzonder kan Nederland zijn! Eenmaal aangekomen op je favoriete eiland, kun je rekenen op een onvergetelijke vakantie. Ontvang de beste reistips bij je Bed and Breakfast en leef op die manier eventjes als een ware eilandbewoner.

Deel dit artikel:

Over de auteur

Josjah Thalen

Verzamelt graag herinneringen op bijzondere bestemmingen. Heeft een grote passie voor reizen en overnacht dan het liefst bij unieke B&B’s: zijn beste tips deelt hij op deze blog.

Laat een reactie achter