Geclassificeerde B&B

Dit betekenen de Tulpen bij Gecertificeerde B&B’s

Bedandbreakfast.nl; Dit betekenen de Tulpen bij Gecertificeerde B&B’s

Gecertificeerde B&B’s: je ziet ze vaak voorbijkomen, maar waar staan die tulpen nu precies voor? En is een B&B met 5 tulpen per definitie beter dan een B&B met 2 tulpen? Nee, dat is niet het geval! Ontdek meer over de tulpenclassificatie en de betekenis van de tulpen.

Juiste verwachtingen

Geen enkele B&B is hetzelfde, waardoor je niet altijd weet wat je kunt verwachten bij het reserveren van een B&B. Naast het bevorderen van de kwaliteit bij Nederlandse B&B’s, speelt verwachtingsmanagement bij toekomstige gasten een grote rol bij de tulpenclassificatie. Bij een gecertificeerde B&B ben je zeker van gecontroleerde kwaliteit, waarbij de tulpen een handig hulpmiddel zijn in het enorme aanbod van B&B’s. Per B&B wordt de mate van comfort en luxe aangeduid met 1 tot en met 5 tulpen.

Kwaliteitseisen voor B&B’s

Of een B&B nu 1 of 5 tulpen heeft; in beide gevallen voldoet de accommodatie aan de minimale kwaliteitseisen die zijn opgesteld door Stichting Bed & Breakfast Nederland. De B&B’s worden periodiek bezocht door mystery guests die de accommodaties onder meer controleren op veiligheid, privacy en hygiëne. Ook wordt er gekeken naar de geboden faciliteiten en services. Als een B&B voldoet aan de minimale kwaliteitseisen, dan wordt er 1 tulp toegekend. Biedt een B&B meer? Dan kan het aantal tulpen oplopen naar maximaal 5.

Bekijk kwaliteitseisen in de Tulpenwijzer

Gecertificeerde B&B’s kiezen

Het aantal tulpen biedt een indicatie voor de aanwezige faciliteiten en services, maar dat maakt dus niet de ene categorie tulpen beter dan de andere. Tenslotte heb je voor een wandelvakantie wellicht behoefte aan enkel een bed en ontbijt. Ga je een romantisch weekendje weg? Dan kies je misschien eerder voor luxe van de bovenste plank. Door te filteren op het aantal tulpen, vind je voor iedere gelegenheid een B&B die bij je past én voldoet aan je verwachtingen.

Beste B&B’s van Nederland

Door tulpen en reviews met elkaar te combineren, vind je de beste B&B’s! Niet voor niets spelen deze twee facetten een grote rol bij de jaarlijkse verkiezing van de Beste B&B van Nederland. In iedere categorie wordt er een top-3 samengesteld met daarin de best scorende B&B’s van dat moment. Doordat onder meer objectieve kwaliteitseisen én subjectieve gastenbeoordelingen met elkaar samensmelten, ontstaat een totaalbeeld van de kwaliteit en gastvrijheid die de gecertificeerde B&B’s bieden.

Lees meer over Geclassificeerde B&B's

Deel dit artikel:

Over de auteur

Stichting Bed & Breakfast Nederland

Stichting Bed & Breakfast Nederland ontwikkelt en beheert de Nederlandse Bed & Breakfast Classificatie. Dit systeem heeft als doel om de kwaliteit van B&B’s te bevorderen en classificeert accommodaties op basis van objectieve normen zoals veiligheid, comfort en hygiëne. Alle geclassificeerde B&B's zijn in het bezit van een kwaliteitskeurmerk, waarbij de mate van comfort en luxe wordt aangeduid met één tot en met vijf tulpen.

Hanny Arens
Voorzitter Stichting Bed & Breakfast Nederland

Laat een reactie achter