Algemeen

Bed en breakfast met zorg voor ouderen en rolstoelgebruikers

B&B met zorg

Volledig aangepaste gastenkamer van B&B Josephina in Beverwijk.

Ken je iemand die extra zorg nodig heeft of ben je zelf hulpbehoevend en wil je graag eens (samen) eropuit? Het is niet gemakkelijk om een leuke verblijfsaccommodatie te vinden met zorgverlening. Wij hebben daarom enkele B&B’s geselecteerd waar je kunt genieten van het verblijf terwijl het je zo gemakkelijk mogelijk gemaakt wordt.

Bed & Breakfast met zorg: B&B Josephina

Aangepaste badkamer van bed & breakfast Josephina in Beverwijk.

Geschikt voor rolstoelgebruikers
Op Bedandbreakfast.nl kun je gevonden accommodaties filteren op ‘geschikt voor rolstoelgebruikers’. Zo vind je bijvoorbeeld Bed & Breakfast Josephina in Beverwijk, een B&B met op de begane grond een ruime slaapkamer en badkamer voor rolstoelgebruikers en ouderen. De kamer is voorzien van een hooglaagbed en de badkamer van een douchestoel en een toilet met steunen. Ook serveert B&B Josephina een glutenvrij ontbijt. De eigenaren hebben jarenlange ervaring in de zorg. “Wij vinden het belangrijk dat iedereen kan genieten van een onbezorgde vakantie of weekendje weg”, zeggen ze.

B&B De Peelberg

Bed & Breakfast De Peelberg in Neerkant.

Bed en breakfast De Peelberg
Een sympathieke accommodatie in het zuiden is B&B De Peelberg in Neerkant, waar je overnacht in een boerenhoeve aan de rand van nationaal park De Groote Peel. De B&B is volledig aangepast aan rolstoelgebruikers: de ruimtes zijn drempelloos, er zijn hoog-laagbedden en badkamers met stevige beugels. Eigenaresse Gea Roza is gediplomeerd HBO-verpleegkundige en biedt deskundige verpleegkundige zorg waar nodig. “De gezellige kleinschaligheid en persoonlijke zorg in een volledig aangepaste, maar niet-klinische omgeving doet veel gasten terugkomen”, zegt zij.

Bed and Breakfst De Sternhof in Zeewolde
Bed & breakfast De Sternhof in Zeewolde herbergt niet alleen een bed & breakfast maar vormt ook een groene dagbestedingsplek voor diverse doelgroepen. Deelnemers kunnen hier bijvoorbeeld werken in de moestuinen, de dieren verzorgen en klusjes doen. Er zijn legio mogelijkheden op de 2,5 hectare grond met gebouwen van de Sternhof.

Bed & breakfast De Sternhof in Zeewolde: dagbesteding

Dagbesteding op het erf van bed & breakfast De Sternhof.

Bed & breakfast De Willemshoeve, zorg en B&B

Bed & Breakfast De Willemshoeve.

B&B De Willemshoeve in Wageningen
Aan de rand van de Veluwe staat Bed and Breakfast De Willemshoeve in Wageningen. De Willemshoeve biedt dagbesteding aan ouderen met (lichte) dementie, psychische, sociale en/of fysieke problemen. Mantelzorgers zijn van harte welkom in het bed & breakfast. Tijdens de dagondersteuning kunnen zij er op uit trekken om te genieten van de prachtige omgeving.

Bed en Breakfast Landgoed ‘t Hulsevoort
Bij Landgoed ‘t Hulsevoort in Beltrum in de Achterhoek verblijf je op een zes hectare groot domein met prachtige, rustgevende natuur. Het centrum is geschikt voor mindervaliden (zorg+), dat merk je bijvoorbeeld aan het 1,2 kilometer lange trottoirpad dat door het landgoed loopt. Maak een wandeling naar het paviljoen aan het water of bezoek het arboretum: een tuin met vijftig verschillende boomsoorten. Het landgoed heeft zeven B&B-kamers waarvan diverse zeer geschikt zijn voor mindervaliden. Er is ook een zorgkamer met een tillift en een rolstoel. Een scootmobiel is te huur.

Bed and Breakfast Landgoed 't Hulsevoort

Bed & Breakfast Landgoed ‘t Hulsevoort in Beltrum is een mooie plek omgeven door groen.

Reserveren bij een bed en breakfast met extra zorg
Wil je ook overnachten in een bed & breakfast met extra zorgdiensten of – faciliteiten? Zoek jouw accommodatie op Bedandbreakfast.nl en filter bijvoorbeeld op ‘geschikt voor rolstoelgebruikers’. Neem vooraf altijd contact op met de B&B-eigenaren en laat je goed informeren over de mogelijkheden. Bed & Breakfast Nederland wenst je een fijn en ‘zorgeloos’ verblijf toe!

Over de auteur

Kirsten Everstijn

Kirsten Everstijn

6 Reacties

 • Dag Annelies, er is een grote keuze aan B&B’s in een mooie, natuurrijke omgeving. Wat dacht je bijvoorbeeld van een bed & breakfast op het Brabant of Drentse platteland? Als je je inschrijft op onze nieuwsbrief, krijg je geregeld tips voor mooie B&B’s in Nederland in je e-mail, zie: http://eepurl.com/f47q9. Kijk ook eens op Bedandbreakfast.nl, hier vind je vast precies het soort accommodatie dat je zoekt. Je kunt je verblijf rechtstreeks boeken bij de eigenaar dus je betaalt geen reserveringskosten. Wij wensen je alvast een fijn verblijf toe.

 • Goedemorgen,
  Ik zoek voor mijn moeder van 98 en voor mezelf een B&B met volledige zorg, in limburg, omdat ze graag nog een naar het Valkhof en André Rieu wil gaan. Wat kunt u mij aanraden?

  • Beste Margot,
   Op Bedandbreakfast.nl zijn er diverse B&B die aangeven geschikt te zijn voor rolstoelgebruikers, maar B&B’s die volledige zorg aanbieden zijn momenteel minder aanwezig. Zorg B&B van der Horst (Driel GLD) en ‘t Koetshuys (Lepelstraat NB) zijn enkele B&B’s waarvan wij weten dat zij deze service aanbieden, maar helaas bevinden deze accommodaties zich niet in Limburg. Wellicht kunnen jullie via Google een beter alternatief vinden, succes!

 • Hallo
  Als de b&b begane grond en groot is word nogal vlug rolstoeltoegankelijk gezegd .
  Een hoog laag of verstelbaar bed en een aangepaste badkamer zou ook een optie moeten zijn bij kamerfaciliteiten

Laat een reactie achter