Algemeen

Raakt de B&B-markt oververzadigd?

Nieuw bed & breakfast

Hoeveel B&B’s kan Nederland er nog bij hebben?

De B&B-branche heeft een echte groeispurt doorgemaakt en nog altijd komen er wekelijks nieuwe bed & breakfasts bij. Ontstaat er in Nederland en België een oververzadiging aan B&B’s? Die vraag werd de Belgische B&B-recensent Pierre Darge zondag gesteld tijdens B&B Expo in Brussel.

Gasten zoeken perfectie
Volgens Darge is er nog ruimte voor het betere B&B. “Er is hooguit oververzadiging aan middelmatige bed & breakfasts. Gasten gaan op zoek naar perfectie, echte meerwaarde. Voor B&B’s die dat bieden, is nog ruimte genoeg. Strenger wordende regels spelen ook een rol. De investeringen worden groter, dus de groei remt af. Hierdoor zal het kaf van het koren worden gescheiden.”

Dat er vraag is naar kwaliteitsaccommodaties, blijkt volgens hem uit het feit dat zakenreizigers vaker kiezen voor een B&B. “Steeds meer directiesecretaresses boeken een bed & breakfast voor zakenrelaties uit het buitenland. Dat deze zakenreizigers een beroep doen op B&B’s, wil zeggen dat de kwaliteit even hoog is als van een hotel.”

Grotere vakantiewoningen
Vwz Plattelandstoerisme in Vlaanderen signaleert bovendien dat er veel vraag is naar ruime vakantiewoningen. Het gaat om accommodaties waar familie- of vriendengroepen een weekend of midweek terechtkunnen, legt een woordvoerster uit tijdens B&B Expo. Veel vakantiewoningen waar dit mogelijk is, zijn het hele jaar volgeboekt.

Wat denk jij?
Raakt de B&B-markt oververzadigd? Deel je mening met andere B&B-eigenaren in onze bed and breakfast-discussiegroep op LinkedIn! Neem deel aan de discussie >> 

Lees ook: ‘Bed & Breakfasts leggen de lat hoog’

Over de auteur

Janneke Scheepers

Webredacteur bij Bedandbreakfast.eu B.V. tot februari 2016.

2 Reacties

Laat een reactie achter