Bedrijfsvoering

Duurzaam bed & breakfast van leem en stro

Duurzaam bed & breakfast

Bed & Breakfast De Wandhorst in Gaanderen bestaat uit stro, leem en hout. Foto: www.dewandhorst.nl

In het Gelderse dorp Gaanderen is zaterdag 25 oktober een extreem energiezuinig B&B geopend: De Wandhorst Lodge. De Lodge is volledig opgetrokken uit hout, stro en leem. “De eerlijke materialen harmoniëren optimaal met de natuurlijke omgeving en hebben een heilzame werking op de mens”, beloven de eigenaren.

Strobalen en pv-cellen
De Wandhorst Lodge is 100% ecologisch gebouwd. De wanden zijn gevuld met strobalen en afgewerkt met leem. Ook werden een zonneboiler en PV-cellen geïnstalleerd. Het resultaat is een nul-energieniveau, CO2-neutraal huis met een bijzonder plezierig binnenklimaat. “Praktische en moderne huizen, maar tegelijkertijd ook gezond en ecologisch”, aldus architect Sander Giesen op zijn website.

B&B de Wandhorst

In de wanden zijn stro verwerkt, een natuurlijk isolatiemateriaal.

Het nieuwe gastenverblijf trok tijdens de bouw al de nodige media-aandacht en stond afgelopen zaterdag bij de opening opnieuw in de belangstelling. De opening werd verricht door de Gelderse gedeputeerde Jan Jacob van Dijk samen met de Doetinchemse wethouder Peter Drenth.

Luxe appartementen
In de Lodge zijn drie luxe appartementen met luxe badkamers ingericht. De appartementen hebben grote ramen en zijn omringd door terrasjes en zitjes. Daarnaast biedt De Wandhorst nog gastenkamers in de gerestaureerde boerderij. Boek deze B&B via Bedandbreakfast.nl >>

Over de auteur

Janneke Scheepers

Webredacteur bij Bedandbreakfast.eu B.V. tot februari 2016.

Laat een reactie achter