Marketing & Promotie

Controleer links naar Bedandbreakfast.nl op je eigen website

Bedandbreakfast.nl

Controleer of alle links naar je presentatiepagina op Bedandbreakfast.nl nog werken.

Staat er op je eigen website een link (URL) naar je presentatiepagina of het reserveringsaanvraagformulier op Bedandbreakfast.nl? Lees dan dit bericht aandachtig! URL’s naar de oude versie van Bedandbreakfast.nl werken namelijk niet meer.

Oude URL’s niet langer actief
De oude URL’s van Bedandbreakfast.nl (van vóór april 2012) zijn niet langer meer actief. Heb je dus een al wat oudere link naar Bedandbreakfast.nl op je eigen site staan, controleer dan direct of die link nog werkt. Zo niet, zorg dan dat je de link zo snel mogelijk actualiseert.

Wij hebben oude links nog enkele maanden doorverwezen naar de nieuwe versie van Bedandbreakfast.nl. Het is echter niet goed voor de vindbaarheid in Google om verschillende URL’s die verwijzen naar dezelfde pagina, binnen hetzelfde domein te gebruiken. Vandaar dat de oude links niet meer werken. Het goede nieuws is dat je pagina vanaf nu beter gerankt wordt door Google.

Korte links niet langer geldig op Bedandbreakfast.nl
Tot april 2012 was het mogelijk om in de eigenarenservice van Bedandbreakfast.nl een korte link aan te maken voor je presentatiepagina. Bijvoorbeeld: www.bedandbreakfast.nl/bb/naambenb. Ook deze korte links werken niet meer. Reden is dat de pagina’s achter deze URL’s slecht vindbaar waren in Google en een negatieve invloed hadden op de pagina-rank.

Jouw bed & breakfast goed vindbaar
Bedandbreakfast.nl gebruikt sinds april 2012 enkel nog links die perfect vindbaar zijn in Google en in andere zoekmachines. Een voorbeeld van zo’n link is: www.bedandbreakfast.nl/bed-and-breakfast-nl/breda/naambenb/8888. Dankzij het gebruik van deze links is jouw B&B dus niet alleen op Bedandbreakfast.nl maar ook in Google goed vindbaar.

Hoe kun je de link vinden?
Wil je op je eigen website de juiste, werkende link plaatsen naar je presentatiepagina? Ga dan naar je presentatiepagina op Bedandbreakfast.nl. Bovenin je venster zie je een lange link staan. Dit is de link van je presentatiepagina. Kopieer deze link en plak hem in je eigen website (zie afbeelding onder). Deze link leidt naar je presentatiepagina op Bedandbreakfast.nl.

Correcte link naar Bedandbreakfast.nl

Kopieer de lange link van je presentatiepagina op Bedandbreakfast.nl.

Links kunnen veranderen
Het is sterk af te raden om de link naar je presentatiepagina af te drukken op bijvoorbeeld visitekaartjes of in brochures! Links naar Bedandbreakfast.nl kunnen in de toekomst namelijk wijzigen indien technische innovatie daarom vraagt.

Zelf een link maken
Wil je een link naar je presentatiepagina die altijd hetzelfde blijft? Registreer dan een eigen domeinnaam met doorstuurservice via een hostingbedrijf (bijvoorbeeld: www.transip.nl of www.hostnet.nl). Bij deze diensten kun je je eigen domeinnaam kiezen en deze laten verwijzen (doorsturen) naar je presentatiepagina op Bedandbreakfast.nl. Op die manier houd je altijd zelf de regie over de link naar je presentatiepagina.

Over de auteur

Janneke Scheepers

Webredacteur bij Bedandbreakfast.eu B.V. tot februari 2016.

4 Reacties

  • Gaarne zou ik willen weten of de link van mijn presentatiepagina naar mijn eigen website nog aktief is. Het lukt mij nml niet om van de presentatiepagina naar de eigen website door te linken.

    M vr gr

    B&B
    Het Venloos Plekje

  • Die link werkt prima zo te zien! Als ik op uw presentatiepagina klik op ‘Website’ (direct onder de landkaart) dan kom ik direct op uw site, geen probleem dus.

Laat een reactie achter