Marketing & Promotie

Hoe wordt je B&B beter Vindbaar?

Online Vindbaar

Een belangrijke doelstelling voor iedere Bed and Breakfast is het krijgen van reserveringen. Onderzoek toont aan dat de meeste gasten online reserveren. Om reserveringen te krijgen is het van groot belang dat je B&B online goed vindbaar is. Maar hoe wordt je B&B beter vindbaar?

Je B&B Beter Vindbaar

Als we succesvolle B&B’s analyseren zien we dat zij, naast een goede dienstverlening, zeer actief zijn op internet. Aandacht wordt besteedt aan:

Online Platforms

Het zoekgedrag naar een accommodatie is de laatste jaren veranderd. Volgens cijfers van Google reserveert 75% van de reizigers hun verblijf online. Het merendeel van deze reserveringen komen tot stand via zoekopdrachten op internet of direct via online platforms. Onderzoek van Bedandbreakfast.nl bevestigd dit. Volgens B&B-eigenaren komt gemiddeld 62% van de reserveringen binnen via online promotieplatforms.

Reserveringen via verschillende kanalen

Reserveringen via verschillende kanalen

Je B&B beter Vindbaar via Platforms

Een vermelding op de grote platforms is belangrijk. Uitsluitend een vermelding is echter geen garantie op reserveringen. Het is belangrijk om een hoge positie te verwerven op het platform zodat je B&B beter vindbaar is voor gasten. De positie van je B&B wordt bepaald door algoritmes. Deze algoritmes berekenen continu de positie van je B&B aan de hand van een aantal voorwaarden.

Hoge Positie op Bedandbreakfast.nl

Er zijn een aantal aspecten waar je rekening mee dient te houden om een hoge positie te krijgen in de zoekresultaten van Bedandbreakfast.nl, zodat je B&B beter vindbaar wordt en meer reserveringen weet te realiseren:

  • Goede presentatiepagina (unieke content – fotos)
  • Classificatie
  • Reviews
  • Promotie op BBNL en BBEU
  • Backlinks
Goede presentatiepagina

Een goede presentatiepagina is het visitekaartje voor je B&B. Zorg voor een unieke omschrijving van je B&B in 6 talen en voeg goede foto’s toe die de sfeer van je Bed and Breakfast duidelijk in beeld brengt. Gasten hechten veel waarde aan een goede presentatiepagina.

Bed & Breakfast Classificatie

Met een Bed & Breakfast Classificatie laat je als B&B zien dat je staat voor kwaliteit. Dit is voor gasten duidelijk zichtbaar aan de roze tulpen en geeft het vertrouwen dat ze met een gerust hart bij desbetreffende B&B kunnen reserveren.

Classificeer je B&B

Reviews

Reviews zijn voor bezoekers vaak van doorslaggevende factor om tot reservering over te gaan. Zorg ervoor dat je over voldoende gastenreviews beschikt. Door gebruik te maken van de kalender van Bedandbreakfast.nl krijgen gasten na een bezoek aan je B&B automatisch een verzoek om een review in te vullen. Meer reviews dragen bij aan een betere positie en daardoor wordt je B&B beter vindbaar.

Linkbuilding

Linkbuilding is het managen van een relevante link via je website of een andere site naar je presentatiepagina op Bedandbreakfast.nl. Als er veel links en dus verkeer naar je presentatiepagina wordt geleid, neemt de waarde van deze pagina toe, wat een positieve invloed heeft op de positie in de zoekresultaten.  

Promotie op Bedandbreakfast.eu

Als je naast promotie op Bedandbreakfast.nl ook een vermelding hebt op Bedandbreakfast.eu, bouw je extra waarde op. Doordat je B&B extra waarde opbouwt, krijgt je een hogere vermelding in de zoekresultaten en wordt je B&B beter vindbaar.

Meld je aan op Bedandbreakfast.eu

Eigen Website

Naast een vermelding op een online platform is het goed een eigen website te hebben voor je B&B. Door slim gebruik te maken van linkbuilding profiteert je website mee van de kracht van een online platform en is je B&B beter vindbaar.

Zoekmachinemarketing

Promoot je jouw B&B uitsluitend via je eigen website, dan is het voor een B&B heel moeilijk om goed gevonden te worden door mensen die de naam van je B&B niet kennen. Je moet veel tijd en energie steken in zoekmachinemarketing en dan blijft het nog moeilijk om een goede positie te verwerven tussen de grote platforms in de zoekresultaten. Dit komt doordat platforms als Bedandbreakfast.nl in de loop der jaren autoriteit hebben opgebouwd en werken met online marketing specialisten.  

Optimalisatie van je Website

Om succesvol te zijn met zoekmachinemarketing, is het belangrijk dat je relevant bent voor bezoekers. Focus in eerste instantie op de 3 pijlers van SEO (Search Engine Optimization), zodat je B&B beter vindbaar wordt:

  • Techniek (snelle, gebruiksvriendelijke website)
  • Content (goede omschrijving en sfeervol beeldmateriaal)
  • Linkbuilding (werk aan je autoriteit)

Social Media

Miljoenen Nederlanders maken dagelijks gebruik van social media. Gratis kanalen als Facebook, Twitter en Instagram bieden perfecte mogelijkheden om je B&B te promoten. Je bouwt een doelgroep op wanneer je interactie hebt en regelmatig unieke content (posts) plaatst. Laat met foto’s zien wat jouw B&B bijzonder maakt, inspireer en overtuig je doelgroep voor het reserveren van een overnachting in jouw B&B.

Deel dit artikel:

Over de auteur

Lizzy Scheltus

Lizzy Scheltus

Online Marketeer bij Bed & Breakfast Europe.

Laat een reactie achter