Eigenarenservice

Annuleringsvoorwaarden extra uitgelicht

Bedandbreakfast.nl; Annuleringsvoorwaarden voortaan extra uitgelicht

Omdat reisplannen soms kunnen veranderen, gaat de voorkeur van veel (buitenlandse) gasten uit naar B&B’s die flexibele annuleringsvoorwaarden hanteren. Daarom wordt dit extra uitgelicht op je presentatiepagina op Bedandbreakfast.nl.

Gerust gevoel

Wanneer gasten een accommodatie reserveren die ze flexibel kunnen annuleren, dan geeft dit een gerust gevoel. Gasten zijn sneller geneigd om te kiezen voor een accommodatie waarbij ze gratis kunnen annuleren, dan een accommodatie waarbij dit niet mogelijk is. Omdat reisplannen soms onverwacht kunnen veranderen, geven gemaakte plannen niet altijd garanties voor de toekomst.

Onzekere scenario’s

Er zijn verschillende scenario’s te bedenken waarin gasten onverwacht niet naar de gewenste plek van bestemming kunnen reizen. Dat kan te maken hebben met veranderende reisadviezen, extreme weersomstandigheden op de plek van bestemming, of andere onverwachte gebeurtenissen die de vakantieplannen in gevaar brengen. De voorkeur voor een bestemming hierdoor veranderen.

Gastgericht denken

Uiteraard zijn annuleringen niet alleen voor gasten vervelend, maar ook voor B&B-eigenaren. Daarom is het belangrijk om stil te staan bij jouw annuleringsvoorwaarden. Het is raadzaam om hierbij gastgericht te denken. Je geeft een gast meer vertrouwen om te reserveren, als duidelijk is dat ze tot een aantal dagen voor aankomst gratis kunnen annuleren. Zo houd je bij een annulering ook nog ruimte voor last-minute reserveringen!

Annuleringsvoorwaarden uitlichten

Als je als B&B-eigenaar flexibel bent in het gratis annuleren van een verblijf, dan lichten we dit extra uit op je presentatiepagina. Gasten zien zo eenvoudig waar ze aan toe zijn. Dit kan het vertrouwen in de reservering sterk vergroten, én kan daardoor ook leiden tot meer reserveringen. Hieronder zie je hoe we dit uitlichten:

Annuleringsvoorwaarden aanpassen

Mocht je je annuleringsvoorwaarden willen herzien, dan kan dat eenvoudig in de Eigenarenservice bij de kamers die je aanbiedt. Kamers waarbij je gratis kunt annuleren tot 2 dagen voor de incheckdatum, krijgen automatisch de uitgelichte voorwaarden op de presentatiepagina. Let op: een reservering en eventuele annulering behandel je altijd zelf. Gasten kunnen niet annuleren via Bedandbreakfast.nl, maar dienen dit rechtstreeks bij de B&B te doen.

Mijn Annuleringsvoorwaarden

Deel dit artikel:

Over de auteur

Evi Heijmans

Brand Strategist bij Bedandbreakfast.eu B.V.

2 Reacties

Laat een reactie achter