Eigenarenservice

Tevreden gasten door een up-to-date Kalender

Up-to-date kalender

Een up-to-date kalender is erg belangrijk, zeker in het hoogseizoen. Om teleurstellingen bij potentiële gasten te voorkomen, helpen wij je graag met het bijhouden van je beschikbaarheidskalender.

Toenemende drukte

Nu het coronavirus steeds meer onder controle is en de maatregelen versoepelen, neemt de drukte op de binnenlandse vakantiemarkt steeds meer toe. Gasten zoeken volop naar mooie accommodaties voor een vakantie in Nederland. Tijdens deze zoektocht is niets zo vervelend als het reserveren van een leuke accommodatie, die uiteindelijk tóch niet beschikbaar blijkt te zijn. Dit is een veel voorkomende klacht, die eenvoudig te voorkomen is door het bijhouden van de beschikbaarheidskalender. 

Tijdsbesparing

Uit recent onderzoek van Bedandbreakfast.nl blijkt dat de meerderheid van de B&B-eigenaren (52%) binnen 60 minuten reageert op nieuwe reserveringsaanvragen. 45% geeft aan na 1 tot 12 uur te reageren. Wanneer de beschikbaarheidskalender up-to-date is, kan er enkel een aanvraag gedaan worden voor beschikbare data. Dit kan dus veel tijdsbesparing opleveren; er hoeven immers minder aanvragen afgewezen te worden én potentiële gasten worden niet teleurgesteld. 

Hulpmiddelen

Omdat we begrijpen dat het runnen van een B&B veel tijd kost, zeker in het hoogseizoen, denken we graag met je mee. Je kunt de kalender handmatig bijhouden, maar Bedandbreakfast.nl biedt ook verschillende mogelijkheden om je kalender automatisch te synchroniseren met andere platforms. Op die manier word je kalender sneller en efficiënter bijgewerkt. Dit scheelt je veel tijd, en het risico op dubbele reserveringen neemt af. Meer informatie over deze hulpmiddelen vind je via onderstaande link. 

4 Hulpmiddelen voor een Actuele Kalender

Extra voordelen

Naast tijdsbesparing voor jou als B&B-eigenaar, biedt een up-to-date kalender nog meer voordelen. Je laat direct een goede indruk achter bij de gast, als je de aanvraag snel en positief beantwoordt. Zo’n goede eerste indruk is erg belangrijk voor de totaalbeleving van een overnachting. Daarnaast zorgt een actuele beschikbaarheidskalender voor een hogere positie in het zoekresultaat van Bedandbreakfast.nl. Dit draagt vervolgens weer bij aan een betere vindbaarheid en meer reserveringen. Alleen maar voordelen dus! 

Hulp of advies

Vind je het lastig om te bepalen wat de beste manier is om je kalender up-to-date te houden? Het team van Bedandbreakfast.nl staat voor je klaar om je hierover te adviseren. We ondersteunen B&B-eigenaren dagelijks in het optimaliseren van de beschikbaarheid en we helpen je hier heel graag bij. Samen zorgen we ervoor dat B&B-bezoekers tevreden zijn over de beschikbaarheid op Bedandbreakfast.nl. Zo keren gasten sneller terug naar de website, en blijven ze genieten van het prachtige aanbod aan accommodaties!

Contact over mijn Kalender

Over de auteur

Avatar

Evi Heijmans

Brand Strategist bij Bedandbreakfast.eu B.V.

Laat een reactie achter