Eigenarenservice

4 opties voor een Actuele Beschikbaarheidskalender

Bedandbreakfast.nl; 4 opties voor een Actuele Beschikbaarheidskalender

Onjuiste beschikbaarheidsinformatie is één van de grootste ergernissen bij potentiële gasten. Gelukkig zijn er vier slimme opties om je beschikbaarheidskalender actueel te houden, en daarmee reputatieschade voor je B&B te voorkomen.

Voorkom reputatieschade

Ook online krijgt je B&B maar één keer de kans voor een goede eerste indruk. Naast mooie foto’s en aansprekende teksten, is het bijhouden van je beschikbaarheidskalender van groot belang. Tenslotte zullen potentiële gasten je B&B voortaan overslaan, als de beschikbaarheid na de eerste reserveringsaanvraag niet blijkt te kloppen. Door gebruik te maken van de onderstaande opties, kun je teleurstellingen en reputatieschade voorkomen. Zo makkelijk kan het zijn:

1. Weet hoe de Beschikbaarheidskalender werkt

Een goed begin is het halve werk, daarom is het raadzaam om de basisvaardigheden van de beschikbaarheidskalender te beheren. Op die manier kun je eenvoudig je online kalender bijhouden, maar bijvoorbeeld ook periodes blokkeren of reserveringen handmatig toevoegen. Als bijkomend voordeel verzamel je ook nog eens meer reviews! Ontdek stap voor stap alle mogelijkheden en hoe je de kalender kunt beheren.

Uitleg over Kalenderbeheer

2. Maak gebruik van een Channel Manager

Als je B&B te boeken is via meerdere online platforms, dan is een externe channel manager vrijwel onmisbaar. Met een channel manager beheer je op één centrale plaats de beschikbaarheidskalender en reserveringen die via de verschillende kanalen binnenkomen. Als je met dit systeem werkt, dan worden de kalenders van de verschillende kanalen continu automatisch gesynchroniseerd. Je voorkomt hiermee dubbele boekingen én het levert veel tijdsbesparing op. Zo houd je meer tijd over voor leuke dingen!

Lees meer over Channel Managers

3. iCal-systeem

Via een iCal-koppeling kun je gratis en eenvoudig blokkades doorsturen van de ene naar de andere online kalender. Dit is bij veel platforms toepasbaar, waaronder Bedandbreakfast.eu, Airbnb en Booking.com. Bij het iCal-systeem wordt de beschikbaarheidsinformatie iedere 6 uur automatisch opgehaald, maar dit kan ook tussentijds handmatig gesynchroniseerd worden. Als je de beschikbaarheidskalender van Bedandbreakfast.nl en Bedandbreakfast.eu met elkaar hebt gekoppeld, dan vindt de synchronisatie iedere minuut plaats.

Lees meer over iCal

4. Koppel je kalender met Booking.com

Staat je accommodatie ook op Booking.com? Dan is het bijhouden van de beschikbaarheidskalender helemaal een eitje! Met behulp van onze synchronisatie instellingen, wordt de beschikbaarheidsinformatie op jouw presentatiepagina op Bedandbreakfast.nl real-time opgehaald bij Booking.com. Deze handige functionaliteit is goed te combineren met iCal en bovendien gratis voor leden van Bedandbreakfast.nl.

Kalender koppelen met Booking.com

Hulp nodig?

Potentiële gasten hechten veel waarde aan correcte beschikbaarheidsinformatie. B&B’s waarvan de beschikbaarheid niet blijkt te kloppen, worden daarom in het zoekresultaat tijdelijk bij de B&B’s getoond van wie we de beschikbaarheid niet kunnen garanderen, totdat de kalender weer actueel is. Kun je wel wat hulp gebruiken bij het koppelen van je kalenders, of heb je vragen over channel managers? Neem dan contact met ons op, we helpen je graag!

Deel dit artikel:

Over de auteur

Avatar

Josjah Thalen

Eindredacteur bij Bedandbreakfast.eu B.V.

4 Reacties

 • Dag,

  Hoe stuur ik mijn e-sjabloon door naar mijn gasten om hun te laten weten dat ik bezet ben doordat de andere kamer is gereserveerd?
  wij hebben een privacyguisje voor 4 gasten.
  Kan het niet koppelen naar mijn reactie van gasten.

  • Beste Harma,

   Bedankt voor je reactie. Als jullie per reservering maar één kamer verhuren, dan kun je het beste de andere kamer direct onbeschikbaar maken als één van de twee is geboekt. Dit kan eenvoudig via het reserveringssysteem. Op die manier hoeven andere potentiële gasten niet onnodig een reserveringsaanvraag te sturen, waarmee je teleurstellingen kunt voorkomen. Bovendien scheelt het een hoop mailtjes en uitleg. Meer informatie over de werking van de kalender en het blokkeren van datum(s) kun je hier vinden: https://bit.ly/30L1mnw

 • Wegens de hoge gasrekeningen hebben wij gemerkt dat het voor ons niet meer haalbaar is om twee personen één nacht te ontvangen. Daarnaast is het ook niet meer mogelijk om een persoon een aantal nachten te ontvangen. Vandaar dat ik dan af en toe spijtig genoeg neen moet zeggen.

 • Wij zijn ook erg benieuwd wat de b&b’s in Nederland gaan doen met hun prijzen gezien de verhoging van de energiekosten.
  We zien dat de hotels eigenlijk al massaal hun prijzen gigantisch verhoogd hebben.

Laat een reactie achter