Eigenarenservice

Koppel je kalender met Booking.com via iCal

Heb je naast Bedandbreakfast.nl ook een vermelding op Booking.com? Dan begrijpen we je angst voor dubbele boekingen. Wij helpen je om de beschikbaarheidskalender zo goed mogelijk te synchroniseren.

2 Actiepunten voor een Optimale Kalendersynchronisatie

De koppeling van jouw kalender op Bedandbreakfast.nl met de kalender van Booking.com, bestaat uit twee actiepunten. De ‘Synchronisatie Booking.com’, zoals hij in de Eigenarenservice genoemd wordt, is actiepunt 1 en haalt continu actuele beschikbaarheidsinformatie op van Booking.com. Deze koppeling hebben we reeds voor je gelegd. Voor actiepunt 2 hebben we je hulp nodig.

To do: iCal-koppeling

Voltooi jouw kalendersynchronisatie met Booking.com door een iCal-koppeling te leggen (actiepunt 2). Door deze koppeling worden je beschikbaarheidskalenders op beide platformen automatisch bijgewerkt. Wij geven je graag meer informatie over hoe je een iCal-koppeling maakt.

Hoe maak je een iCal-koppeling?

Stap 1:
Open de websites Bedandbreakfast.nl en Booking.com. Doe dit in twee aparte tabbladen, zodat je eenvoudig van website kunt wisselen.

Bedandbreakfast.nl

Booking.com

  • Inloggen Booking.com
  • Klik op ‘Kalender & Prijzen’ en ga naar ‘Synchroniseer Kalenders’
  • Kies voor ‘Kalenderkoppeling toevoegen’

Let op: Een iCal-koppeling leg je per kamer. Zorg er daarom voor dat je op beide platformen bij dezelfde kamer begint.

Stap 2:
Op Bedandbreakfast.nl kopieer je de URL onder ‘Exporteer de kalender van kamer… ‘. Je kiest dan voor de tweede URL.

Ga nu met de gekopieerde URL naar Booking.com. Open ‘Kalenderkoppeling toevoegen’ en volg de aangegeven stappen in het scherm. Geef de koppeling een naam, bijvoorbeeld: Bedandbreakfast.nl [kamernaam] en klik daarna op ‘Volgende stap’.

Stap 3:
Na het invoeren van onze URL bij Booking.com, krijg je van hen automatisch een URL terug die je toe kunt voegen op Bedandbreakfast.nl. Je kunt bij het kopiëren van deze URL kiezen of je enkel geboekte data wil importeren, of zowel geboekte data als (handmatig) gesloten data. Nadat je de URL gekopieerd hebt, krijg je van Booking.com een bevestingsmelding. Een voorbeeld hiervan zie je terug in onderstaande afbeelding.

Ga nu terug naar het reeds geopende tabblad van Bedandbreakfast.nl. De gekopieerde link van Booking.com, plak je op Bedandbreakfast.nl bij stap 2 in het vak: ‘Plak de iCal link in onderstaand veld’.

Klik op ‘Check URL’ om te controleren of de link correct is. Geeft het systeem een groen vinkje, dan kun je verder. Voordat je de koppeling kunt opslaan, geef je de ingevoerde URL een naam. Kies bijvoorbeeld voor Booking.com [kamernaam]; zo zie je in de kalender eenvoudig waar blokkades vandaan komen. Klik daarna op ‘Opslaan’ en jouw koppeling met Booking.com is gemaakt!

Stap 4:
Bij deze laatste stap is het goed om te controleren of de iCal-koppeling op beide platformen goed is opgeslagen. Op Bedandbreakfast.nl kun je onder ‘Bekijk geïmporteerde kalenders’ zien of de koppeling die je zojuist hebt ingevuld, succesvol toegevoegd is.

Bij Booking.com mag je het instellen van de kalenderkoppeling nog afsluiten door op ‘Instellen voltooien’ en op ‘Klaar’ te klikken. In het overzicht kun je dan eenvoudig terugzien of de kalenderkoppeling met Bedandbreakfast.nl gevalideerd is, of nog gevalideerd moet worden.

Hoe werkt deze iCal-koppeling?

De iCal-koppeling die je zojuist hebt gemaakt, zorgt voor een automatische synchronisatie tussen Bedandbreakfast.nl en Booking.com. Iedere 6 uur wordt de beschikbaarheidsinformatie opnieuw opgehaald en bijgewerkt. Het is daarnaast mogelijk om de kalender op ieder gewenst moment, handmatig te synchroniseren. Dit doe je eenvoudig via de knop ‘Synchroniseren’, achter je geïmporteerde kalenders.

Hulp nodig?

We hopen dat het is gelukt om de iCal-koppeling met Booking.com te leggen. Indien je hierover nog verdere vragen hebt, neem dan gerust contact met ons op. Wij helpen je graag verder!

Deel dit artikel:

Over de auteur

Eelke Berkvens

Eelke Berkvens

Manager Customer Service bij Bedandbreakfast.eu B.V.

Laat een reactie achter