Eigenarenservice

Kalender koppelen met andere Platforms

Bedandbreakfast.nl; Koppel de kalender met andere platforms

Maak je gebruik van verschillende platforms, maar wil je liever geen Channel Manager inschakelen? Dan koppel je de kalenders eenvoudig met iCal. Ideaal, zo hoef je de kalender niet altijd handmatig bij te werken.

Koppel de kalender met andere platforms

Het is mogelijk om de kalender van Bedandbreakfast.nl te koppelen met kalenders van andere platforms door middel van het iCal-systeem. Op deze manier kun je de kalender koppelen met elk ander platform die deze mogelijkheid aanbiedt, zoals Bedandbreakfast.eu, Airbnb, Natuurhuisje en Booking.com. Met behulp van het iCal-systeem koppel je de kalender van Bedandbreakfast.nl ook eenvoudig aan je Outlook Agenda of Google Calendar.

Wat is het iCal-systeem?

iCal staat voor i-Calendar en is een universeel kalender-formaat dat kan worden gebruikt om reserveringen/afspraken te importeren in andere kalenders. Het iCal-systeem wordt onder andere gebruikt door Google, Apple en Outlook. Met een iCal-synchronisatie wordt alleen de beschikbaarheidsinformatie opgehaald. Er worden dus geen gastgegevens doorgestuurd.

Hoe vaak vindt de synchronisatie plaats?

Heb je een iCal-koppeling gelegd, dan wordt beschikbaarheidsinformatie iedere 6 uur automatisch opgehaald. Wanneer je de kalenders van Bedandbreakfast.nl en Bedandbreakfast.eu met elkaar hebt gekoppeld, dan vindt de synchronisatie iedere minuut plaats. Daarnaast is het op ieder gewenst moment mogelijk om de informatie handmatig te synchroniseren.

Koppel je kalender

Het leggen van een iCal-koppeling is eenvoudiger dan je denkt. Het is belangrijk dat de koppeling twee kanten op wordt gelegd. Op deze manier wordt de beschikbaarheidsinformatie vanuit het andere platform bij Bedandbreakfast.nl geïmporteerd en de beschikbaarheidsinformatie vanuit Bedandbreakfast.nl naar het andere platform geëxporteerd.

Aan de Slag

Om de beschikbaarheidsinformatie te importeren heb je een iCal-link nodig van het andere platform. Vaak kun je deze vinden in je account bij de betreffende website. Zorg ervoor dat je de iCal-link alvast gekopieerd hebt, voordat je verder gaat met de volgende stappen:

Stap 1
Klik op onderstaande button of ga naar de pagina met ‘Synchronisatie instellingen’ in de Eigenarenservice.

Synchroniseer je kalender

Stap 2
Open de kamer waarvan je de beschikbaarheidskalender wilt koppelen. Let op: het is belangrijk dat je de juiste kamers met elkaar koppelt.

Stap 3
Plak de iCal-link van het andere platform in het daarvoor bestemde veld bij stap 2.

Stap 4
Geef de kalender een naam en klik op opslaan. De geïmporteerde kalender is nu zichtbaar onder ‘Bekijk geïmporteerde kalenders’.

Stap 5
Kopieer nu de iCal-link van Bedandbreakfast.nl en plak deze in het account van het andere platform om de beschikbaarheidsinformatie te exporteren.

Kalender

Nadat de iCal-koppeling is gelegd, wordt de beschikbaarheidsinformatie uitgewisseld. De beschikbaarheidsinformatie die wordt opgehaald vanuit het andere platform, is terug te zien in de Kalender. De geblokkeerde data van andere platforms, worden nu ook geblokkeerd in de Kalender op Bedandbreakfast.nl door middel van een rode blokkade streep. Wanneer je met je muis over een geblokkeerde datum beweegt, zie je door welk platform het geblokkeerd wordt.

Let op: de geblokkeerde data kun je alleen vrijgegeven via het platform waar de blokkade in eerste instantie is ingevoerd.

Wegens privacyoverwegingen worden er geen gastgegevens uitgewisseld tussen verschillende platformen, je ziet dus enkel de geblokkeerde datums.

Wij helpen graag

Ervaar je problemen met het koppelen van de kalender of heb je vragen over het iCal-systeem, neem dan gerust contact met ons op. Wij helpen je graag!

Ook interessant:

Deel dit artikel:

Over de auteur

Eelke Berkvens

Manager Customer Service bij Bedandbreakfast.eu B.V.

Laat een reactie achter