Algemeen

Channel Manager voor je B&B

Channel Manager

Promoot jij je B&B op meerdere platforms? Met een Channel Manager beheer je reserveringsaanvragen van verschillende platforms op één centraal punt. Je hoeft minder handelingen te verrichten wat veel tijdsbesparing oplevert. Ontdek de voordelen van een Channel Manager voor je B&B.

Voordelen Channel Manager

Met een Channel Manager beheer je op één centrale plaats de beschikbaarheid en reserveringen van je B&B die via de verschillende kanalen binnenkomen. Het systeem synchroniseert automatisch de kalenders van verschillende kanalen. Je hoeft niet voor elk afzonderlijk platform kalenders handmatig in te vullen. Dit levert veel tijdsbesparing op.

Indirect meer Reserveringen

Met behulp van een Channel Manager zijn beschikbaarheidskalenders eenvoudiger bijgewerkt. Het is voor gasten prettig een reserveringsaanvraag te doen bij een B&B met een bijgewerkte beschikbaarheidskalender. Hierdoor voorkom je teleurstelling bij gasten. B&B’s met ingevulde beschikbaarheidskalender worden beloond door deze hoger in het zoekresultaat van Bedandbreakfast.nl te tonen. Hierdoor wordt je B&B sneller gevonden en waarschijnlijk vaker gereserveerd.

Aan te raden Channel Managers

Er zijn een aantal Channel Managers waar Bedandbreakfast.nl mee samenwerkt. Er wordt op dit moment hard gewerkt om de lijst uit te breiden. Indien je besluit om gebruik te maken van een Channel Manager, dan is het raadzaam om een van onderstaande te kiezen.

 • Amenitiz
 • AmicHotel
 • Beds24
 • BBPlanner
 • E4jConnect (ook bekend als: VikWP)
 • MyAllocator
 • OctoRate
 • Redforts (Oscar)
 • Roomcloud
 • RoomRaccoon
 • Stardekk/Cubilis
 • Wubook

Hoe moet je kalenders koppelen?

Heb je een keuze gemaakt voor een Channel Manager, dan moet je deze koppelen aan Bedandbreakfast.nl. Het enige wat je nodig hebt is een code, de zogenoemde gegenereerde sleutel. Heb je deze gegenereerd via de eigenarenservice, dan stuur je deze naar de desbetreffende Channel Manager. Deze zorgt ervoor dat de koppeling geregeld wordt.

Hoe handel je bij nieuwe aanvragen?

Ontvang je een reserveringsaanvraag via Bedandbreakfast.nl, dan dien je de status van de reservering te wijzigen via de eigenarenservice van Bedandbreakfast.nl. Zodra de status wordt gewijzigd naar ‘Reservering’ wordt deze bijgewerkt in de beschikbaarheidskalender. Daarna wordt de beschikbaarheidsinformatie doorgegeven aan de Channel Manager. Dit zorgt ervoor dat alle andere kalenders automatisch bijgewerkt worden.

Synchronisatieproblemen

De koppeling met Bedandbreakfast.nl wordt altijd door de Channel Manager gelegd. De Channel Manager beheert de koppeling en kan zien als er iets verkeerd gaat in de koppeling én waarom. Neem daarom bij eventuele synchronisatieproblemen contact op met de Channel Manager, meestal kunnen zij het probleem oplossen. Indien het niet lukt, zal de Channel Manager de foutmelding naar ons doorsturen, zodat wij dit verder kunnen oppakken.

Koppelen middels Ical

Het is ook mogelijk om kalenders met elkaar te synchroniseren via iCal. Via een opgeslagen iCal-link wordt iedere 6 uur automatisch beschikbaarheidsinformatie opgehaald uit een externe kalender. Je kunt je Bedandbreakfast.nl-kalender onder andere met Bedandbreakfast.eu, Airbnb en Booking.com koppelen via iCal.

Meer informatie over Ical

Hulp nodig?

Als je vragen hebt over het koppelen van je kalender(s), neem dan gerust contact met ons op. We helpen je graag!

Ook interessant:

Deel dit artikel:

Over de auteur

Lizzy Scheltus

Lizzy Scheltus

Online Marketeer bij Bed & Breakfast Europe.

2 Reacties

  • Beste Annelies,

   De keuze voor een Channel Manager is heel persoonlijk. Mocht je geïnteresseerd zijn, dan adviseer ik je om op de websites van de diverse Channel Managers te kijken naar prijzen en mogelijkheden om tot een beslissing te komen. In het artikel hierboven zijn zes opties gegeven waar Bedandbreakfast.nl mee samenwerkt. Mocht je nog vragen hebben, kun je altijd onze klantenservice contacteren!

   Met vriendelijke groet,
   Lizzy Scheltus

Laat een reactie achter