Eigenarenservice

3 tips voor een Actuele Beschikbaarheidskalender

Onjuiste beschikbaarheidsinformatie is één van de grootste ergernissen bij potentiële gasten. Gelukkig kun je met drie slimme tips je beschikbaarheidskalender actueel houden, en daarmee reputatieschade voor je B&B voorkomen.

Voorkom reputatieschade

Ook online krijgt je B&B maar één keer de kans voor een goede eerste indruk. Naast mooie foto’s en aansprekende teksten, is het bijhouden van je beschikbaarheidskalender van groot belang. Tenslotte zullen potentiële gasten je B&B voortaan overslaan, als de beschikbaarheid na de eerste reserveringsaanvraag niet blijkt te kloppen. Door gebruik te maken van de onderstaande opties, kun je teleurstellingen en reputatieschade voorkomen. Zo makkelijk kan het zijn:

1. Weet hoe de Beschikbaarheidskalender werkt

Een goed begin is het halve werk, daarom is het raadzaam om de basisvaardigheden van de beschikbaarheidskalender te beheren. Op die manier kun je eenvoudig je online kalender bijhouden, maar bijvoorbeeld ook periodes blokkeren of reserveringen handmatig toevoegen. Als bijkomend voordeel verzamel je ook nog eens meer reviews! Ontdek stap voor stap alle mogelijkheden en hoe je de kalender kunt beheren.

Uitleg over Kalenderbeheer

2. iCal-systeem

Via een iCal-koppeling kun je gratis en eenvoudig blokkades doorsturen van de ene naar de andere online kalender. Dit is bij veel platforms toepasbaar, waaronder Bedandbreakfast.eu, Airbnb en Booking.com. Bij het iCal-systeem wordt de beschikbaarheidsinformatie iedere 6 uur automatisch opgehaald, maar dit kan ook tussentijds handmatig gesynchroniseerd worden. Als je de beschikbaarheidskalender van Bedandbreakfast.nl en Bedandbreakfast.eu met elkaar hebt gekoppeld, dan vindt de synchronisatie iedere minuut plaats.

Lees meer over iCal

3. Maak gebruik van een Channel Manager

Als je B&B te boeken is via meerdere online platforms, dan is een externe channel manager vrijwel onmisbaar. Met een channel manager beheer je op één centrale plaats de beschikbaarheidskalender en reserveringen die via de verschillende kanalen binnenkomen. Als je met dit systeem werkt, dan worden de kalenders van de verschillende kanalen continu automatisch gesynchroniseerd. Je voorkomt hiermee dubbele boekingen én het levert veel tijdsbesparing op. Zo houd je meer tijd over voor leuke dingen!

Lees meer over Channel Managers

Hulp nodig?

Potentiële gasten hechten veel waarde aan correcte beschikbaarheidsinformatie. B&B’s waarvan de beschikbaarheid niet blijkt te kloppen, krijgen daarom tijdelijk een melding op hun accommodatiepagina dat de beschikbaarheid onbekend is. Kun je wel wat hulp gebruiken bij het koppelen van je kalenders, of heb je vragen over channel managers? Neem dan contact met ons op, we helpen je graag!

Deel dit artikel:

Over de auteur

Josjah Thalen

Eindredacteur bij Bedandbreakfast.eu B.V.

Laat een reactie achter