Algemeen

B&B Bedrijfsschadeverzekering: kies voor zekerheid

Bedandbreakfast.nl; B&B Bedrijfsschadeverzekering: kies voor zekerheid

Je denkt er liever niet aan, maar stel dat je B&B wordt getroffen door brand. Plotseling zijn je kamers niet meer te verhuren en valt deze inkomstenbron weg. Gelukkig biedt de B&B Bedrijfsschadeverzekering bescherming tegen de financiële gevolgen van dergelijke onvoorziene gebeurtenissen. Deze verzekering is een goede aanvulling op de noodzakelijke verzekeringen zoals de Gebouwen- en Inventarisverzekering.

Bescherming tegen inkomensverlies bij bedrijfsstilstand

De B&B Bedrijfsschadeverzekering biedt dekking voor financiële verliezen, als je bedrijfsactiviteiten worden onderbroken door verschillende gebeurtenissen. Bij de volgende situaties komt deze speciale verzekering voor B&B’s absoluut van pas:

1. Brand of ontploffing

Een brand of ontploffing behoort tot de meest gevreesde incidenten voor elke B&B-eigenaar. Niet alleen kunnen ze aanzienlijke schade aanrichten, maar ze kunnen ook leiden tot langdurige bedrijfsstilstand, waarbij je B&B tijdelijk niet verhuurbaar is voor gasten.

2. Storm, blikseminslag, hagel of regen

Extreme weersomstandigheden kunnen onverwachts toeslaan en schade aanrichten aan je eigendommen, waardoor je B&B tijdelijk niet beschikbaar is voor gasten.

3. Inbraak of diefstal

Inbraak of diefstal kan niet alleen leiden tot verlies van eigendommen, maar ook tot verstoring van je bedrijfsvoering en inkomsten. Daardoor moet je mogelijk de deuren van je B&B tijdelijk sluiten voor herstelwerkzaamheden.

4. Storing in levering van elektriciteit, gas of water

Een storing in de essentiële nutsvoorzieningen kan je B&B tot stilstand brengen. Dat kan leiden tot ernstige financiële gevolgen, vooral als het herstel langer duurt.

5. Slechte bereikbaarheid door een incident in de buurt

Als je B&B moeilijk bereikbaar is vanwege een incident in de buurt, kan dit leiden tot annuleringen en inkomstenverlies.

Het juiste bedrag verzekeren

Het is van groot belang om het juiste bedrag te verzekeren, zodat je voldoende dekking hebt bij een eventuele claim. Bij de B&B Bedrijfsschadeverzekering wordt het jaarlijkse inkomen, oftewel de brutowinst, verzekerd. Je brutowinst wordt berekend door je totale opbrengsten te verminderen met de variabele kosten. Het is raadzaam om dit bedrag nauwkeurig te bepalen, eventueel met hulp van een boekhouder of accountant. Zo zorg je ervoor dat je volledig gedekt bent in geval van schade.

Uitkeringstermijn en kosten

De standaard uitkeringstermijn van de B&B Bedrijfsschadeverzekering bedraagt 52 weken. Dit betekent dat je een jaar een uitkering ontvangt als je B&B stilligt, als gevolg van een gedekte gebeurtenis. Deze periode kan worden verlengd naar 78 weken. Hierdoor heb je meer tijd om de schade te herstellen en je bedrijfsactiviteiten te hervatten, mocht dat nodig zijn. Het kan vaak meer dan een jaar duren voordat een woonhuis weer volledig teruggebouwd en gebruiksklaar is. Qua kosten bedraagt de premie voor deze verzekering 1,80‰ van de brutowinst bij een uitkeringstermijn van 52 weken en 1,44‰ bij een uitkeringstermijn van 78 weken. Er geldt een eigen risico van € 250 per schadegeval. Het is belangrijk om deze kosten zorgvuldig af te wegen tegen de mogelijke financiële gevolgen van een bedrijfsstilstand en de juiste balans te vinden tussen de dekking en de kosten.

Neem gerust contact op

Heb je nog vragen over de risico’s voor je Bed and Breakfast en welke maatregelen en verzekeringen het beste bij jou passen? Aarzel dan niet om vrijblijvend contact op te nemen met Floris’Hand. Zij staan klaar om je te adviseren en te helpen bij het vinden van de juiste verzekeringsoplossingen voor jouw B&B. Je kunt Floris’Hand bereiken op telefoonnummer 0162 37 22 37 (vast) of via e-mail: verzekeringen@florishand.nl. Heb je een vermelding op Bedandbreakfast.nl? Check dan de abonneevoordelen en verzeker je B&B tegen een aantrekkelijke premie bij Floris’Hand.

Conclusie

Het is fantastisch om een B&B te runnen, maar het brengt ook risico’s met zich mee. De B&B Bedrijfsschadeverzekering helpt de financiële gevolgen van onverwachte gebeurtenissen te beperken én de continuïteit van je bedrijf te waarborgen. Zorg dat je goed voorbereid bent en laat je adviseren over de beste verzekeringsoplossingen voor jouw specifieke situatie. Want met de juiste bescherming kun je met een gerust hart blijven doen waar je goed in bent; het creëren van onvergetelijke ervaringen voor gasten in je B&B!

Deel dit artikel:

Over de auteur

Bedandbreakfast.nl

Bedandbreakfast.nl is onderdeel van Bedandbreakfast.eu: dé B&B-specialist wereldwijd met 4 miljoen B&B kamers en appartementen.

Laat een reactie achter