Reserveringssysteem

B&B De Stormvogel: “Geweldig veel gemak van reserveringssysteem”

Bed and breakfast De Stormvogel

Jolle Dijkstra en Ria Baldee bij hun bed & breakfast ‘De Stormvogel’ op Terschelling.

Steeds meer B&B-eigenaren ontdekken het gemak van het reserveringssysteem met beschikbaarheidskalender op Bedandbreakfast.nl. Jolle Dijkstra en Ria Baldee van B&B De Stormvogel op Terschelling beheren veel eenvoudiger hun boekingen sinds de introductie van het systeem.

Iedere aanvraag is raak
“In het voorjaar van 2012 kregen we nog veel overbodige aanvragen. Op iedere aanvraag moest je natuurlijk reageren, dat kostte een hoop tijd en moeite”, blikt Jolle Dijkstra van B&B De Stormvogel terug. In april 2012 introduceerde Bedandbreakfast.nl het reserveringssysteem met beschikbaarheidskalender. Jolle: “Een hele verbetering. Alle aanvragen die nu via Bed & Breakfast Nederland komen, zijn aanvragen waar we ook echt plaats voor hebben. Die hoeven we niet meer af te wijzen. Nou, dat is wel leuker werken.”

Beschikbaarheidskalender

Klik op ‘Verzenden’ en klaar!

Verzenden en klaar
Zijn partner Ria Baldee handelt de boekingen af en ook zij is enthousiast over het reserveringssysteem van Bedandbreakfast.nl. “Ik heb er geweldig veel gemak van. Ik ontvang een aanvraag per e-mail, ik hoef die alleen maar aan te klikken en in te loggen. De e-mail staat al klaar, ik hoef alleen maar de aankomst- en vertrektijden plus de betalingsinformatie in te vullen. Klik op ‘Verzenden’ en klaar!”

Standaard e-mails in zes talen
Ria gebruikt de standaard e-mails ofwel de e-mailsjablonen die in het reserveringssysteem zitten. “Je kunt zelf altijd dingen toevoegen of veranderen. Namen kun je bijvoorbeeld netjes invullen om de mail persoonlijker te maken.” De e-mailsjablonen zijn ook beschikbaar in het Engels, Duits, Frans, Spaans en Italiaans. Een uitkomst, vindt Ria. “Eerst moest ik steeds weer nakijken hoe het ook alweer zat met een taal en Google Translate leverde niet zulke goede vertalingen op. Deze e-mails kloppen gewoon allemaal. Frans, Duits, Engels… je hoeft het alleen maar aan te klikken, heerlijk.”

Weinig handelingen
In het reserveringssysteem kun je een aanvraag verschillende statussen geven: ‘Optie’, Reservering’ en ‘Geannuleerd’. Ria: “Soms zet ik een aanvraag op ‘optie’ als ik er nog over na moet denken. Is een boeking definitief, dan verander ik de aanvraag in ‘reservering’. Ik print iedere reservering uit zodat ik alle gegevens bij elkaar heb. Het zijn weinig handelingen.”

Beschikbaarheidskalender

Je kunt een nieuwe reserveringsaanvraag drie statussen geven: optie, reservering en geannuleerd.

Gewoon durven
Is het ingewikkeld om het reserveringsysteem te leren kennen? Ria zegt van niet. “Het is een kwestie van gewenning. Dat is zoals met zoveel dingen: de afstandsbediening, de mobiele telefoon…. Je moet gewoon oefenen en dan zie je hoeveel gemak je ervan hebt. Veel mensen zijn misschien niet zo handig met de computer. Dat was ik ook niet maar je moet het gewoon doen. Gewoon durven. En maak je een foutje, dan draai je het gewoon terug!”

Klantvriendelijk
“Voor de gast moet je het doen”, vindt Ria. “Die weet: dan kan ik wel komen, dan niet. Hij hoeft niet nodeloos te bellen en te mailen; het reserveringsaanvraagformulier invullen is genoeg. Het is makkelijk en klantvriendelijk.” Zou ze het reserveringssysteem met beschikbaarheidskalender van Bedandbreakfast.nl aanraden aan andere B&B-eigenaren? “Ik heb er alleen maar voordelen van. En als je je website en je beschikbaarheidsinformatie goed op orde hebt, zijn de gasten ook blij. Daar doe je het toch voor?” Snelcursus: zo werkt het reserveringssysteem >>

Nog geen lid van Bedandbreakfast.nl
Ben je geïnteresseerd in het B&B-reserveringssysteem met beschikbaarheidskalender maar heb je nog geen vermelding op Bedandbreakfast.nl? Meld je vandaag nog aan, je krijgt het reserveringssysteem en de beschikbaarheidskalender meteen tot je beschikking. Je kunt de kalender gratis op je eigen website zetten. Meer informatie >>

Over de auteur

Avatar

Janneke Scheepers

Webredacteur bij Bedandbreakfast.eu B.V. tot februari 2016.