Classificatie

B&B La Belle Meuse: “De tulpen werken heel goed, het is een sterk beeldmerk”

Bed & breakfast La Belle Meuse, Ron en Fanny Coppers

Ron en Fanny Coppers van B&B La Belle Meuse in Well: “Als je naar gasten toe duidelijk maakt wat je te bieden hebt, werkt dat in je voordeel”.

B&B La Belle Meuse in Well in Limburg is al jaren aangesloten bij de Nederlandse Bed & Breakfast Classificatie. Ron en Fanny Coppers openden in 2005 hun B&B, destijds hobbymatig want ze hadden beide een fulltime baan. Totdat ze in 2008 werden verkozen tot Beste Bed & Breakfast van Nederland, de jaarlijkse prijs verbonden aan het classificatiesysteem. Toen veranderde alles, vertelt Ron.

Wat heeft de Nederlandse Bed & Breakfast Classificatie voor jou en Fanny betekend?
“Toen in 2008 onze nominatie samen met twee andere B&B’s bekend werd en we de prijs wonnen, was de naam van La Belle Meuse meteen gevestigd. We kwamen op de lokale en landelijke televisie, er was zelfs een filmpje op RTL4! We hadden in heel Nederland bekendheid. Daarmee is alles in een stroomversnelling gekomen. Ik denk dat als we die prijs niet gewonnen hadden, ik dit gesprek nu niet deze lunchroom (in 2011 geopend naast de B&B, red.) zou hebben gevoerd. Fanny en ik verdienen nu allebei onze boterham volledig met de B&B en de lunchroom.”

Waarom hebben jullie je destijds aangesloten bij de Nederlandse Bed & Breakfast Classificatie?
“Ik ben ervan overtuigd dat kwaliteit werkt. Als je naar gasten toe duidelijk maakt wat je te bieden hebt, werkt dat in je voordeel. Er zijn natuurlijk meerdere manieren om je te profileren maar de tulpen werken heel goed, het is een sterk beeldmerk. Mensen zijn erg gevoelig voor die vijf tulpen, hebben we gemerkt.”

La Belle Meuse is aangesloten bij Koninklijke Horeca Nederland en kon via de Nederlandse Hotel Classificatie één ster krijgen.
“Die heb ik afgewezen. Als wij in beeld worden gebracht met één ster, is dat helemaal niet representatief voor wat wij bieden, dat wil ik niet. De Nederlandse Bed & Breakfast Classificatie met de tulpen is speciaal aangepast voor B&B’s.”

Zou je het andere B&B-eigenaren aanraden om mee te doen?
“Absoluut. Los van onze verkiezing tot Beste Bed & Breakfast van Nederland: de classificatie brengt heel duidelijk in beeld wat je te bieden hebt, wat mensen kunnen verwachten. Naast de reviews natuurlijk die ook belangrijk zijn. Het is een stukje kwaliteitswaarborg. Zeker doen dus!”

Aanmelden bij de Bed & Breakfast Classificatie
Wil je jouw bed & breakfast ook aanmelden bij de Nederlandse Bed & Breakfast Classificatie en een mystery guest op bezoek krijgen? Meld je dan aan via Bedandbreakfastclassificatie.nl. Je B&B ontvangt één tot vijf kwaliteitstulpen en wordt opgenomen in het classificatieregister. Je krijgt de bed & breakfast vlag cadeau en mag een emaillen bord met tulplogo aan de gevel bevestigen. Bovendien maak je elk jaar automatisch kans op een award in de verkiezing van Beste Bed & Breakfast van Nederland. Meer informatie en aanmelden >>

Over de auteur

Stichting Bed & Breakfast Nederland

Stichting Bed & Breakfast Nederland

Stichting Bed & Breakfast Nederland ontwikkelt en beheert de Nederlandse Bed & Breakfast Classificatie. Dit systeem heeft als doel om de kwaliteit van B&B’s te bevorderen en classificeert accommodaties op basis van objectieve normen zoals veiligheid, comfort en hygiëne. Alle geclassificeerde B&B's zijn in het bezit van een kwaliteitskeurmerk, waarbij de mate van comfort en luxe wordt aangeduid met één tot en met vijf tulpen.

Hanny Arens
Voorzitter Stichting Bed & Breakfast Nederland

Laat een reactie achter