Classificatie

Hoe maak je kans op de titel ‘B&B van het Jaar?’

Bedandbreakfast.nl; Hoe maak je kans op de titel 'B&B van het Jaar?'

Jaarlijks worden de beste B&B’s van het land bekendgemaakt door Stichting Bed & Breakfast Nederland in samenwerking met Bedandbreakfast.nl. Hoe werkt deze verkiezing en hoe kun je ‘B&B van het Jaar’ worden? Dat lees je hier.

Scorelijst

Alle B&B’s die geregistreerd staan bij Stichting Bed & Breakfast Nederland, maken automatisch kans om verkozen te worden tot B&B van het Jaar. De stichting draagt zorg voor het officiële B&B-classificatiesysteem in Nederland. De deelnemende accommodaties worden periodiek door mystery guests beoordeeld aan de hand van een objectieve normenlijst, met daaraan gekoppeld een scorelijst. De classificatiescore weerspiegelt het aantal tulpen, maar telt daarnaast ook mee bij de verkiezing.

Meer informatie en Aanmelden Classificatie

Reviews Bedandbreakfast.nl

Om B&B van het Jaar te worden is een goede score in het classificatiesysteem dus belangrijk. Naast deelname aan het classificatiesysteem, is een vermelding op Bedandbreakfast.nl vereist. Hierbij spelen de gastenbeoordelingen, ofwel reviews een grote rol. Reviewscores weerspiegelen de subjectieve meningen van echte gasten met betrekking tot prijs/kwaliteit, hygiëne, service, comfort en locatie. Hoe hoger de gemiddelde reviewscore, des te groter de kans om genomineerd te worden.

Meld je B&B aan op Bedandbreakfast.nl

Totaalbeeld

Accommodaties met hoge reviewscores zijn niet automatisch verzekerd van de winst; datzelfde geldt voor B&B’s met hoge classificatiescores. Door beide scores samen te smelten, ontstaat er pas een totaalbeeld van de kwaliteit en de gastvrijheid die de B&B’s bieden. De winnaar wordt verkozen aan de hand van de totaalscores die op dat moment gelden. Doordat classificatiescores en reviewscores jaarlijks kunnen wijzigen, maakt iedere B&B kans om genomineerd te worden als B&B van het Jaar.

Geen Populariteitswedstrijd

De totaalscore van objectief meetbare normen én subjectieve gastenbeoordelingen, is wat de verkiezing van de Beste B&B van Nederland zo uniek maakt. Het betreft dus geen populariteitswedstrijd waarbij de meeste stemmen gelden. Mede daardoor wordt de award zowel binnen als buiten de B&B-branche geroemd. Niet voor niets hebben er al diverse winnaars mogen aanschuiven bij koning Willem-Alexander en koningin Máxima, tijdens de uitblinkerslunch op Paleis Noordeinde!

Aandacht voor Kwaliteit

De verkiezing van Beste B&B’s wordt jaarlijks georganiseerd om aandacht te vragen voor de kwaliteit en diversiteit die B&B’s bieden. Geen enkele B&B is hetzelfde, daarom worden er in verschillende tulpencategorieën winnaars uitgeroepen. Op die manier maakt iedere accommodatie binnen een bepaalde klasse, kans om als beste uit de bus te komen. Ben je de trotse eigenaar van een Bed and Breakfast en wil je graag kans maken op de titel ‘B&B van het Jaar’? Meld je dan vandaag nog aan.

Lees ook:

Deel dit artikel:

Over de auteur

Stichting Bed & Breakfast Nederland

Stichting Bed & Breakfast Nederland ontwikkelt en beheert de Nederlandse Bed & Breakfast Classificatie. Dit systeem heeft als doel om de kwaliteit van B&B’s te bevorderen en classificeert accommodaties op basis van objectieve normen zoals veiligheid, comfort en hygiëne. Alle geclassificeerde B&B's zijn in het bezit van een kwaliteitskeurmerk, waarbij de mate van comfort en luxe wordt aangeduid met één tot en met vijf tulpen.

Hanny Arens
Voorzitter Stichting Bed & Breakfast Nederland

2 Reacties

  • Beste mensen van Bedandbreakfast.nl,

    Ik denk erover om met mijn B&B Weids mee te doen met de verkiezing voor beste B&B van het jaar 2023. Heb nog wel wat vragen. Zou ik die een keer telefonisch kunnen stellen? Alvast dank, vriendelijke groet, Ellen

    • Beste Ellen,

      Bedankt voor je bericht en interesse in de verkiezing, uiteraard mag je hierover (telefonisch) contact met ons opnemen. We horen graag van je!

Laat een reactie achter