Classificatie

Tel uit je winst met de Tulpenclassificatie

Je B&B is zichtbaar op internet en je ontvangt reserveringen van gasten; toch blijf je op zoek naar manieren om je B&B te onderscheiden. Met het kwaliteitskeurmerk van Stichting Bed & Breakfast Nederland maak je al een groot verschil, maar wat krijg je nu precies voor je jaarlijkse bijdrage?

Voordelen Tulpenclassificatie

Met de Tulpenclassificatie is het voor iedereen duidelijk dat je gecontroleerde kwaliteit biedt en onderscheid jij je accommodatie van de andere B&B’s in jouw omgeving. Daarnaast profiteer je van vele andere voordelen zoals:

 • Je B&B straalt herkenbaarheid, vertrouwen en kwaliteit uit
 • Gratis Classificatievlag bij eerste Classificatiebezoek
 • Gratis gastenboek bij herhalingsbezoek
 • Een hogere positie en betere vindbaarheid op Bedandbreakfast.nl
 • Roze kwaliteitstulpen bij je vermelding op Bedandbreakfast.nl
 • Sitebezoekers kunnen filteren op het aantal tulpen
 • Een roulerende plaats op de homepage van Bedandbreakfast.nl
 • Extra aandacht in nieuwsbrieven en op sociale media kanalen
 • Jaarlijks kans op de felbegeerde titel ‘Beste B&B van Nederland’
 • Jaarlijks media-aandacht vanwege ‘De Beste B&B van Nederland’
 • De Tulpenclassificatie houd je scherp en kritisch naar je eigen B&B

Organisatie zonder winstoogmerk

Stichting Bed & Breakfast Nederland ontwikkelt en beheert de Nederlandse Bed & Breakfast Classificatie. De Stichting is gelieerd aan Bedandbreakfast.nl maar fungeert als onafhankelijke organisatie zonder winstoogmerk. Dit zorgt ervoor dat jouw jaarlijkse bijdrage voor de tulpenclassificatie zo laag mogelijk blijft.

tulpenclassificatie

De jaarlijkse uitreiking van de ‘De Beste B&B van Nederland’ genereert extra veel media-aandacht voor geclassificeerde B&B’s.

Activiteiten Stichting Bed & Breakfast Nederland

Mede dankzij jouw contributie wordt het classificatiesysteem voor B&B’s in Nederland onderhouden. Denk daarbij onder meer aan web- en domeinkosten, maar ook aan het verstrekken van classificatievlaggen, gastenboeken, het opmaken van rapportages en de jaarlijkse organisatie van ‘De Beste B&B van Nederland’.

Tulpen versus Sterren

De vergelijking met de hotelsterren is snel gemaakt, toch is de Nederlandse Bed & Breakfast Classificatie specifiek gericht op B&B’s. Dit geldt zowel voor de kwaliteitsnormen die gehanteerd worden bij de deelnemende B&B’s, als voor de deelnamekosten aan het systeem. Zo ben je bijvoorbeeld met de hotelsterren jaarlijks € 200,00 duurder uit.

Tulpenclassificatie* Hotelclassificatie*
 Jaarlijkse bijdrage  € 75,00  € 275
 Classificatieschild  € 59,95 (optioneel)  € 50 (verplicht)
 Classificatievlag  Gratis  n.v.t.
 Gastenboek  Gratis  n.v.t.

*Laatste update in januari 2024, prijzen zijn exclusief btw.

Gratis Classificatievlag en Gastenboek

Voor de kosten van de sterren is er gekeken naar de tarieven van accommodaties met 1 tot 49 bedden, leden van Koninklijk Horeca Nederland betalen een gereduceerd tarief. Voor het classificatiebezoek van Stichting Bed & Breakfast Nederland is het noodzakelijk om een tweepersoonskamer beschikbaar te stellen, inclusief ontbijt. Aangezien deze kostprijzen per B&B verschillen, is dit niet opgenomen in het bovenstaande schema.

Classificatievlag herkenbaarheid

Geclassificeerde B&B’s ontvangen gratis de Classificatievlag met daarop hét kwaliteitssymbool van de Nederlandse B&B-branche.

Classificeer je B&B

Is jouw B&B nog niet aangesloten bij de Tulpenclassificatie, maar ben je wel enthousiast geworden? Bekijk dan de complete werkwijze en meld je vandaag nog aan. Zo profiteer je snel van alle voordelen!

Classificeer je B&B

Deel dit artikel:

Over de auteur

Stichting Bed & Breakfast Nederland

Stichting Bed & Breakfast Nederland ontwikkelt en beheert de Nederlandse Bed & Breakfast Classificatie. Dit systeem heeft als doel om de kwaliteit van B&B’s te bevorderen en classificeert accommodaties op basis van objectieve normen zoals veiligheid, comfort en hygiëne. Alle geclassificeerde B&B's zijn in het bezit van een kwaliteitskeurmerk, waarbij de mate van comfort en luxe wordt aangeduid met één tot en met vijf tulpen.

Hanny Arens
Voorzitter Stichting Bed & Breakfast Nederland

Laat een reactie achter