B&B starten

Interview met Nicole Broers van La Marquise chambres d’hôtes de luxe

B&B starten

Bed and Breakfast ‘La Marquise’ in Budel is een gloednieuwe B&B met vijf luxe suites waaronder één met sauna. We praten met eigenaresse Nicole Broers over het starten van haar Bed and Breakfast. In april 2016 ontvingen zij en haar man Tim Bijnen de eerste gasten.

Waarom ben je begonnen met deze B&B?
Tim en ik hebben de afgelopen jaren veel gereisd. Daarbij overnachtten we in allerlei soorten accommodaties, van hostels tot vijfsterrenhotels. Daar hebben we veel ideeën opgedaan. Tim wilde al jaren graag een groepsaccommodatie, hij heeft toerisme gestudeerd en in 2002 een wereldreis gemaakt. Als kinderverpleegkundige wilde ik ook graag iets voor mezelf beginnen maar dat is lastig in dit vak.

Toen mijn ouders hun boerderij met stallen te koop zetten, was dat voor ons een kans. We hebben de boerderij in 2011 gekocht en de oude stallen op het perceel gesloopt. Aanvankelijk wilden we een groepsaccommodatie bouwen op dit perceel. Dat paste niet binnen het bestemmingsplan. Dus hebben we gekozen voor een bed & breakfast met vijf kamers, dat past wel binnen de woonbestemming.

b&b starten

Luxe, stoer, industrieel en voorzien van een zwemvijver met privéstrand: La Marquise in Budel.

Kreeg je gemakkelijk een vergunning van de gemeente?
De gemeente zei: ‘daar gaan we in mee’, omdat onze B&B paste in de ambitie om het lokale toerisme te stimuleren. Toch heeft het heel veel kruim gekost. Allerlei partijen mogen hun mening over je plannen geven, van de Vogelvereniging tot het Waterschap. De gemeentelijke ambtenaren weten vaak zelf niet precies hoe de regelgeving in elkaar zit met betrekking tot B&B’s, waardoor ze erg voorzichtig zijn in het verlenen van toestemmingen.

Had je al een idee van hoe de B&B eruit moest komen te zien?
We wilden graag weten waaraan behoefte is op de B&B-markt om onze positionering te bepalen. Dus hebben we bij de Hogeschool voor Toerisme en Verkeer, waar Tim heeft gestudeerd, een afstudeeropdracht uitgeschreven. De onderzoeksvraag was: waar ligt in B&B-land de vraag? Wie is de doelgroep, welk luxeniveau wensen zij en welke faciliteiten horen daarbij?
Na deze opdracht waren wij bekend met onze doelgroep en de wensen die zij hebben ten aanzien van een verblijf in een luxe B&B. Daarna hebben we een nieuwe afstudeeropdracht uitgezet. Daarin wilden we weten hoe deze doelgroep ons gaat vinden. Lezen zij bijvoorbeeld nog de krant of zitten ze veel op internet? Deze uitkomsten hebben we onder meer gebruikt bij het bouwen van onze website.

We wilden heel graag een luxe bed & breakfast. Voor ons was het duidelijk dat we onderscheidend moesten zijn, waarbij beleving heel belangrijk is.

Heb je nog andere bed and breakfasts bezocht ter inspiratie?
Ik ben drie jaar geleden gaan praten met Carlijn Dapper, eigenaresse van Bed & Breakfast La Vie en Rose in Lottum. Zij hebben hun zaken erg goed op een rij en weten heel goed hoe het reilt en zeilt. We zijn ook twee nachten gaan slapen bij Buitenplaats Natuurlijk Goed in Elburg. Uit die gesprekken en bezoeken hebben we veel inspiratie gehaald, dat is een goede basis geweest.

bed and breakfast starten

Kamer Naturelle is één van de vijf luxe gastenkamers van La Marquise.

Welke keuzes heb je gemaakt voor de inrichting van je B&B?
Wij wilden iets speciaals doen. Daarom maakten we vijf verschillende kamers met verschillende luxeniveaus. Drie kamers hebben dezelfde prijs maar zijn wel anders ingedeeld. De vierde kamer is een stukje groter. Onze grootste kamer heeft een sauna en een grote badkamer erbij. Die badkamer is wel over the top hoor. Je zou het voor thuis niet kiezen, maar dat is juist leuk als je weg bent.

De inrichting en afwerking hebben we samen met de architect en een interieurstyliste bepaald. Veel beton en grote ramen die uitkijken op de vijver in de tuin met strand. In de vijver kan worden gezwommen. We hebben een loungehoek aan het water en een BBQ-plaats voor de gasten.

Is dit nieuwe leven wat je ervan had verwacht?
Ja, absoluut. We hebben er natuurlijk erg lang over nagedacht wat we wilden en ons gerealiseerd wat het zou betekenen, ook voor ons als gezin. Ik hanteer bijvoorbeeld een uitchecktijd tot 11.00 uur, vóór de kinderen uit school komen. De inchecktijd is na 15:30 uur want dan zijn ze weer uit school.

B&B starten
Wil je meer ervaringen lezen over het starten van een B&B? In het handboek van Bedandbreakfast.nl vertellen meer B&B-eigenaren over hoe zij de start van hun B&B hebben ervaren. Daarnaast bevat deze startersgids een scala aan informatie op het gebied van belastingen, promotie, wet- en regelgeving en andere interessante informatie over het starten én het runnen van een B&B.

Handboek bestellen

Over de auteur

Bedandbreakfast.nl

Bedandbreakfast.nl

Bedandbreakfast.nl is onderdeel van Bedandbreakfast.eu: dé B&B-specialist wereldwijd met 4 miljoen B&B kamers en appartementen.

Laat een reactie achter