B&B starten

B&B starten: maak een financieel plan

Je gaat van start met het realiseren van je droom; een B&B starten! Een van de eerste stappen is het onderzoeken van de financiële- en organisatorische haalbaarheid. Wat wil je bereiken met je B&B en hoeveel wil je investeren? Zet je plannen op een rijtje voor een goed overzicht.

Haalbaarheid van je B&B-plannen

Hoeveel geld wil je investeren in je B&B en wat verlang je van de inkomsten? Wil je winst behalen of gewoon uit de kosten komen? Om die vragen te kunnen beantwoorden, heb je inzicht nodig in de inkomsten en uitgaven die je iedere maand verwacht te maken. Pak Excel erbij en zet alles op een rijtje. Met deze voorbereiding kun je na een tijdje ook de balans opmaken en kun je zien in hoeverre je verwachtingen zijn uitgekomen. 

Kosten en investeringen

Naast de vaste kosten die maandelijks terugkomen bij het runnen van een B&B, maak je ook eenmalige kosten tijdens de opstart van je Bed and Breakfast. Denk aan kosten voor apparatuur, meubilair en het bouwen van een website. Mogelijk maak je ook kosten voor een verbouwing. Maak een uitsplitsing tussen vaste kosten en eenmalige kosten. Zo behoud je een goed overzicht én weet je precies wat er maandelijks betaald moet worden.

Wat is je winstverwachting?

Wat verwacht je qua inkomsten? Een lastige vraag, zeker als je net begint met de B&B. Aan de hand van je vaste kosten, de faciliteiten en de prijs van nabijgelegen B&B’s, stel je een kamerprijs op. Ook maak je een schatting van hoeveel nachten je denkt te verhuren in de eerste twee jaar. Als je hier een idee van hebt, kun je beter inschatten of je plannen haalbaar zijn. Houd ook de aanloopperiode in gedachten. Zorg dat je in de eerste jaren in ieder geval een financiële buffer hebt.

B&B-startersgids

Bij het starten van een B&B moet je met veel dingen rekening houden. Bedandbreakfast.nl heeft daarom een startersgids opgesteld boordevol tips en waardevolle informatie voor (startende) B&B’s. In de gids lees je ook interviews met collega B&B-eigenaren. Zij delen hun persoonlijke ervaringen over het starten van een Bed and Breakfast. De startersgids kun je online bestellen waarna je deze direct als pdf-bestand ontvangt in je mailbox.

Startersgids bestellen

Deel dit artikel:

Over de auteur

Eelke Berkvens

Manager Customer Service bij Bedandbreakfast.eu B.V.

Laat een reactie achter