Algemeen Televisie

Bed and Breakfast op MAX: B&B’s uit aflevering 3

Omroep MAX

Welke tulpen-B&B komt in de derde aflevering als beste uit de bus? Je ziet het vrijdag in ‘Bed & Breakfast’. Foto: MAX

Kijk jij ook uit naar de derde aflevering van ‘Bed and Breakfast’ op Omroep MAX? Bedandbreakfast.nl blikt alvast vooruit en stelt de deelnemers en hun bijzondere accommodaties aan je voor. Extra leuk; tijdens de komende uitzending zijn er maar liefst drie verschillende tulpen-B&B’s* te zien!

B&B Huize Peel in Raalte

B&B Huize Peel is onlangs verkozen tot mooiste winter-B&B, zullen zij er ook met de winst vandoor gaan in ‘Bed & Breakfast’ op Omroep MAX?

Startpunt Bed and Breakfast op MAX: B&B Huize Peel
De derde aflevering gaat van start bij 4-tulpen B&B Huize Peel in het Overijsselse Raalte, deze accommodatie wordt door Miny gerund, maar haar dochter Brenda helpt regelmatig mee. Volgens de Nederlandse Bed en Breakfast Classificatie heeft een B&B in de categorie met vier tulpen een uitstekende kwaliteit, met veel voorzieningen en een zeer goede service. Daarnaast is het interieur van het bed & breakfast luxe en is aan het exterieur veel zorg besteed. Het moge duidelijk zijn dat Huize Peel hieraan voldoet; de B&B is gevestigd in een herenhuis dat stamt uit 1880 en straalt een nostalgische sfeer uit. Ook zorgen de vier themakamers ervoor dat je als gast een bijzondere beleving tegemoet gaat. Miny heeft jarenlang in de horeca gewerkt en dat uit zich in een fantastisch ontbijt, compleet met etagères en potten snoep. Vrijdag zien we hoe haar medekandidaten hierop reageren.

Kandidaat MAX

Geniet van de groene omgeving in de Achterhoek bij B&B De Wieber.

Bed and Breakfast De Wieber
In Eibergen runnen Henk en Wouter sinds 2010 hun 2-tulpen B&B De Wieber. Door onder andere een vakantie in Frankrijk is het idee ontstaan om deze B&B te beginnen. Zoals de Nederlandse Bed en Breakfast Classificatie omschrijft, mag je op het niveau van twee tulpen een prima middenklasse bed en breakfast verwachten. Bij Wouter en Henk kun je dan ook kiezen uit vijf verschillende gastenkamers met een gedeelde badkamer. Daarnaast bieden deze gastheren je de mogelijkheid om aan te schuiven bij hun driegangen streekmenu. Extra leuk: op deze voormalige boerderij lopen een aantal koeien, geiten, konijnen, schapen en een paard rond. Je zou misschien denken dat er genoeg mooie dieren te zien bij deze B&B zelf. Toch nemen Henk en Wouter hun medekandidaten uit ‘Bed and Breakfast’ mee naar een wilde flamingo broedplaats, bijzonder!

MAX

Bij B&B De Lorijn vind je volop rust en ruimte, heerlijk!

Bed en Breakfast De Lorijn
De logeerpartij verplaatst zich als laatst naar de B&B van Joke en Ton: Bed and Breakfast De Lorijn in het Gelderse Groessen. Dit koppel is inmiddels al 45 jaar samen en runnen met veel liefde hun 4-tulpen B&B. Als gast verblijf je in een apart gebouw op het gigantische erf van circa 1 hectare. De twee gastenkamers zijn ruim opgezet en uitgevoerd met de nodige luxe voorzieningen, ideaal om tot rust te komen. Buiten kun je urenlang ronddwalen door de parkachtige tuin of in de weilanden van De Liemers. Dat is dan ook precies wat Ton en Joke gaan doen met hun medekandidaten. Daarnaast wordt er gezamenlijk een quiche gemaakt, welke wordt afgebakken in het ambachtelijke bakhuisje waar Ton bij betrokken is als bakker.

Kijk vrijdag 23 januari om 21.25 uur naar ‘Bed en Breakfast’ op Omroep Max, NPO 1.

*Tulpen-B&B’s bieden je als gast gecontroleerde kwaliteit, je kunt deze accommodaties op Bedandbreakfast.nl herkennen aan de roze tulpen bij de vermeldingen. Kijk voor meer informatie op Bedandbreakfastclassificatie.nl.

Over de auteur

Josjah Thalen

Eindredacteur bij Bedandbreakfast.eu B.V.

Laat een reactie achter