B&B starten

B&B-plannen voor geboortehuis van Johannes Vermeer

Het geboortehuis van de beroemde schilder Johannes Vermeer in Delft wordt omgetoverd tot bed & breakfast. Het pand gaat er precies zo uitzien als de voormalige woning en herberg van de vader van Vermeer, waarbij zelfs de oude naam in ere wordt hersteld: De Vliegende Vos.

Tot zijn tiende groeide Johannes Vermeer op in het pand aan de Voldersgracht in Delft, waar zijn vader op de begane grond De Vliegende Vos runde. “Bezoekers, handelaren, wie ook maar een slaapplaats nodig had die kon hier drinken eten en slapen en dat gaan wij gewoon terugbrengen, net als toen”, vertelt projectontwikkelaar Christiaan Baljé tegen Omroep West.

johannes vermeer

Christiaan Baljé gaat een B&B runnen in het geboortehuis van Johannes Vermeer. Foto: Omroep West.

Tandartspraktijk
Tot voor kort was het pand in gebruik als tandartspraktijk, maar daar is weinig meer van te zien. Enkel de authentieke onderdelen van het gebouw zijn bewaard zijn gebleven, de rest is gestript. “Wij gaan hier terug in de tijd naar 1670 ongeveer, als je hier straks binnenstapt dan stap je 17e eeuw binnen, maar dan ook helemaal”, aldus de projectontwikkelaar.

17e-eeuws tintje
Bang voor een gebrek aan comfort hoeven gasten niet te zijn, want uiteraard komen er badkamers en sanitaire voorzieningen in de B&B. Wat je als toekomstige gast wel mag verwachten? Antiek meubilair en eten met een 17e-eeuws tintje, zoals stoofvlees, stampotten, kaas en brood.

Baljé zelf gaat op de eerste etage wonen, terwijl de begane grond wordt ingericht als herberg en museum. Op zolder komen twee gastenkamers voor toeristen, die ongeveer tussen de € 150,- en € 200,- per nacht kosten. De opening staat gepland voor de zomer van 2017.

B&B starten
Is het ook jouw droom om een eigen B&B te starten in Nederland? Maak een vliegende start met het Handboek Bed & Breakfast: de meest complete startersgids op de markt! Boordevol actuele marktcijfers en informatie over wetgeving, belastingen en online marketing. Startersgids bestellen >>

Over de auteur

Avatar

Josjah Thalen

Josjah Thalen is eindredacteur bij Bedandbreakfast.nl.

Laat een reactie achter