Classificatie

5 redenen om je bed en breakfast te laten classificeren

Waarom zou jij je bed en breakfast laten classificeren? Uiteraard doe je dit om je B&B te onderscheiden van de rest, maar er is meer… Hierbij vijf goede redenen om je accommodatie aan te melden voor het kwaliteitskeurmerk van de Nederlandse Bed & Breakfast Classificatie!

Bed en Breakfasts met kwaliteitskeurmerk

Deze schitterende design-B&B met kwaliteitstulpen vind je in het Brabantse dorp Heeze.

1. Deelname aan de Nederlandse Bed & Breakfast Classificatie houd je scherp
Mystery guests van Stichting Bed & Breakfast Nederland brengen periodiek een bezoek aan je B&B, zij controleren jouw accommodatie aan de hand van een objectief meetbare normenlijst. De puntjes op de i kunnen het verschil maken bij het (her)indelen van een B&B in een bepaalde tulpencategorie; een extra stimulans om scherp te blijven én om professionele feedback van de stichting te ontvangen.

2. B&B-bezoekers kunnen jouw B&B gemakkelijk vinden
Zodra de stichting een aantal tulpen heeft toegekend aan jouw B&B, worden deze zichtbaar bij je vermelding op Bedandbreakfast.nl. Met één blik krijgen B&B-bezoekers een betrouwbare indicatie van het kwaliteitsniveau en de service die jij aanbiedt. Extra handig: sitebezoekers kunnen eenvoudig filteren op het aantal tulpen, zodat je B&B nóg makkelijker te vinden is.

Nederlandse Bed & Breakfast Classificatie

Mooie foto’s van tulpen-B&B’s worden willekeurig geselecteerd en bewerkt voor een classificatie-vermelding op onder meer Facebook en Twitter.

3. Geclassificeerde B&B’s krijgen extra aandacht
Geclassificeerde B&B’s krijgen een prominente plaats op de homepage van Bedandbreakfast.nl. Hierdoor kunnen sitebezoekers direct doorklikken naar de presentatiepagina van de betreffende tulpen-B&B. Perfect toch? Daarnaast worden gecertificeerde bed and breakfasts extra mooi uitgelicht in nieuwsbrieven en op sociale media zoals Facebook en Twitter.

4. Je bed & breakfast straalt kwaliteit, vertrouwen en herkenbaarheid uit
Geclassificeerde B&B’s krijgen een officieel certificaat toegestuurd en de herkenbare classificatie-vlag; hét kwaliteitsbewijs van bed and breakfasts in Nederland. Daarnaast is het mogelijk om een emaillen classificatie-schild te bestellen, die je bij de ingang van je B&B kunt bevestigen. Op die manier straalt je B&B offline ook kwaliteit, vertrouwen en herkenbaarheid uit. En daar mag je natuurlijk trots op zijn.

Nederlandse Bed en Breakfast Classificatie

Tala Lodge is in 2015 uitgeroepen tot “Beste B&B van Nederland”, wellicht wint jouw B&B deze eretitel in de toekomst.

5. Jouw B&B maakt ieder jaar kans op de titel “Beste B&B van Nederland”
Deelnemers van de Nederlandse Bed & Breakfast Classificatie doen automatisch mee aan de jaarlijkse verkiezing “Beste B&B van Nederland”. Op basis van een puntensysteem én de reviews van B&B-gasten, wordt er in iedere tulpen-categorie een aantal eretitels uitgereikt. Extra feestelijk is de uitreiking in de 5-tulpencategorie, compleet met champagne en taart!

AANMELDEN CLASSIFICATIE

Meld je B&B aan voor kwaliteitstulpen
Overtuigd? Lees dan snel de complete werkwijze en meld je B&B direct aan, zo profiteer je gelijk van alle bovenstaande voordelen!

Bezoek je graag de mooiste B&B’s? Lees de bezoekersversie van dit artikel >>

Over de auteur

Stichting Bed & Breakfast Nederland

Stichting Bed & Breakfast Nederland

Stichting Bed & Breakfast Nederland ontwikkelt en beheert de Nederlandse Bed & Breakfast Classificatie. Dit systeem heeft als doel om de kwaliteit van B&B’s te bevorderen en classificeert accommodaties op basis van objectieve normen zoals veiligheid, comfort en hygiëne. Alle geclassificeerde B&B's zijn in het bezit van een kwaliteitskeurmerk, waarbij de mate van comfort en luxe wordt aangeduid met één tot en met vijf tulpen.

Hanny Arens
Voorzitter Stichting Bed & Breakfast Nederland

Laat een reactie achter