Algemeen Televisie

Interview met MAX-deelnemer B&B De Woeste Wieven

Televisie programma

Miranda en Maaike van B&B De Woeste Wieven op Erve Bonkert. Foto: MAX

Begin je weekend goed met een nieuwe aflevering van ‘Bed en Breakfast’ op MAX. In de komende aflevering proberen Miranda en Maaike van De Woeste Wieven op Erve Bonkert, de titel van Beste B&B te behalen. Bedandbreakfast.nl sprak met Miranda over haar tv-ervaring én over hun bijzondere accommodatie.

Omroep MAX

Bij B&B De Woeste Wieven op Erve Bonkert kom je helemaal tot rust.

Kijkje achter de schermen door Bed en Breakfast op MAX
Zeg eens eerlijk; B&B de Woeste Wieven op Erve Bonkert, dat klinkt bijzonder, mysterieus en spannend tegelijk, of niet? Toen de makers van ‘Bed en Breakfast’ de accommodatie van Miranda en Maaike in het vizier kregen, hebben zij vast eenzelfde soort gedachte gehad. Miranda blikt terug: “De programmamakers hadden ons op het internet gevonden en ze vonden onze B&B opvallend en apart. Ze waren nieuwsgierig naar onze naam, maar ook naar de kwaliteit die wij bieden. We hebben toen besloten om mee te doen en de opnames waren superleuk. Het klinkt misschien gek, maar voor ons was het een weekje vakantie met leuke collega’s, leuke uitjes en een hele leuke crew. Én we hebben ook een kijkje achter de schermen kunnen krijgen bij de tv. Ja, we hebben echt een hele leuke week gehad.”

MAX

Je kunt kiezen uit maar liefst acht verschillende gastenkamers bij B&B De Woeste Wieven op Erve Bonkert.

Kritische B&B-eigenaren
De basis van het tv-programma Bed & Breakfast is het testen van elkaars accommodatie, hoe was het voor de dames om ‘collega’s’ te verwelkomen in hun B&B? “We vonden het erg leuk om andere B&B-eigenaren bij ons te ontvangen, maar je weet dat ze anders zijn dan gewone gasten”, vertelt Miranda. “Sommige eigenaren zijn kritisch, maar anderen juist weer niet, omdat ze goed beseffen wat er bij komt kijken om het allemaal goed draaiende te hebben en te houden. Ze hebben toch een andere blik dan gasten die gewoon van alles verwachten tijdens hun verblijf. Onze medekandidaten waren in ieder geval positief over onze bed en breakfast en ze hadden nog een paar verbetertips.”

Tv-programma

Het historische erf van de Woeste Wieven is bijna drieduizend jaar oud: een woest aantrekkelijke omgeving!

Complete beleving
Je hoeft jezelf als gast niet te vervelen op het erf van de Woeste Wieven; maak een wandeling door de Tuin der Wonderen, volg verschillende creatieve workshops of breng een bezoek aan het theater en de expositieruimte. Dat klinkt als een complete beleving, Miranda licht toe: “De mensen gaan hier altijd anders de oprijlaan af, dan dat ze erop zijn gekomen. Ze nemen altijd iets mee naar huis, bijvoorbeeld een inzicht of gedachte die ze hier hebben opgedaan. Toch willen wij het verhaal van ons drieduizend jaar oude erf, nog nadrukkelijker naar voren laten komen. Dat was ook één van de tips van onze medekandidaten en daar gaan we mee aan de slag. Wat ik verder heb geleerd tijdens de opnames is dat wij het best goed voor elkaar hebben, vooral omdat we pas zo kort bestaan.

Je ziet B&B De Woeste Wieven op Erve Bonkert op vrijdag 20 februari in aflevering 6 van de tv-serie Bed & Breakfast. Het programma wordt om 21.25 uur uitgezonden op NPO 1 bij Omroep MAX.

Over de auteur

Josjah Thalen

Eindredacteur bij Bedandbreakfast.eu B.V.

Laat een reactie achter