Algemeen Televisie

Bed en Breakfast op MAX – vooruitblik aflevering 2

TV-programma

Deze drie B&B-koppels zijn komende vrijdag te zien in ‘Bed & Breakfast’. Foto: MAX

De tweede aflevering van ‘Bed en Breakfast’ op MAX staat voor aanstaande vrijdag op de planning. De grote vraag is natuurlijk: welke B&B’s doen er mee? Bedandbreakfast.nl heeft het antwoord op deze prangende vraag.

Deelnemer Omroep MAX

Kom tot rust in de riante Engelse Suite bij Bed and Breakfast Rijsterbosch.

Bed en Breakfast op MAX start bij Bed & Breakfast Rijsterbosch
Michel en Maja van Bed & Breakfast Rijsterbosch bijten deze week het spits af. Na ongeveer zeven jaar in Zweden te hebben gewoond, is dit koppel in het Friese Rijs een B&B begonnen in een statig monumentaal pand. In elf maanden tijd hebben Michel en Maja het monument zelf opgeknapt en zij bieden drie ruime, sfeervolle gastenkamers aan.

Je verblijft hier in een ware oase van rust, dankzij de lichte kleuren en stijlvolle luxe. Daarnaast kun je jezelf buiten ook prima vermaken, Balk en Stavoren liggen op steenworp afstand en vanuit de B&B wandel je zó het Rijsterbos in. Of maak net als de groep kandidaten, zoals je vrijdag kunt zien, een bijzondere sloepentocht door het bos.

Bed and Breakfast Creatieve Chaos

In het programma ‘Bed en Breakfast’ op MAX zien we soms de meest aparte B&B’s voorbij komen. De bed and breakfast van Hein en Marjo in Stadskanaal zou zomaar eens onder dezelfde noemer kunnen vallen. In deze B&B kun je namelijk het hele jaar terecht in een twinkelende kerstkamer. Mocht dit iets teveel van het goede zijn voor jou, dan biedt de antieke- of strandkamer wellicht uitkomst.

Je hoeft jezelf hier in ieder geval niet te vervelen; naast het deelnemen aan de creatieve workshops van Marjo, kun je ook altijd een praatje maken met de B&B-eigenaren. In deze accommodatie ben je immers als gast welkom in alle kamers van het huis. Je woont dus tijdelijk samen met de twee ondernemers, hoe zullen de andere B&B-houders hierop reageren?

MAX

B&B De Tuinkamer Sela wordt omringd door bomen en heestergroen.

B&B De Tuinkamer Sela
Als laatst ontvangen Ingrid en Anton hun medekandidaten in B&B De Tuinkamer Sela. Dit B&B-koppel woont al 35 jaar in het Friese Appelscha op een enorm tuinencomplex dat ze samen hebben opgebouwd. Natuur en cultuur nemen een belangrijke plaats in bij de eigenaren van deze bed and breakfast. Zo wordt er enkel met biologische en verantwoorde producten gekookt. Daarnaast vinden er regelmatig tuinconcerten plaats in het openluchttheater met muziek van onder meer Mozart en Schubert.

Voor de B&B-eigenaren organiseren Ingrid en Anton een workshop samenzang in de tuin, we zien vrijdag wat de deelnemers hiervan zullen vinden. In ieder geval zullen zij een heerlijke nacht tegemoet gaan in één van de drie knusse kamers in de tuinen.

Kijk vrijdag 16 januari om 21.25 uur naar ‘Bed en Breakfast’ op Omroep Max, NPO 1.

Over de auteur

Josjah Thalen

Eindredacteur bij Bedandbreakfast.eu B.V.

2 Reacties

  • Beste,
    Wij hebben afgelopen jaar met onze eigen B&B op de vijftigplus gestaan en hebben veel commentaar gehoord op het programma en dat werd ook doorgetrokken naar de B&B’s wij hebben soms echt mensen moeten overtuigen dat het bij ons normale prijzen waren en dat de accommodatie zeer schoon is.
    Kortom wij zijn er geen voorstander van en zullen aan dergelijke programma’s niet onze medewerking verlenen,

  • Wij hebben juist afgelopen jaar een groot aantal gasten gehad die nog nooit eerder B&B hadden gedaan en juist door het programma gestimuleerd waren om het eens te proberen. Het enige commentaar wat wij hoorden, en dit zelf ook zo ervaren, is de knulligheid van de jurering. Vaak worden de punten meer gegeven op de sympathie van de B&B houders als om de kwaliteit van hun locatie. Dit zie je ook gebeuren in de eerste aflevering van het nieuwe seizoen.

Laat een reactie achter