Algemeen

Top 5 B&B marketingkanalen in 2024

Bedandbreakfast.nl; Top 5 B&B marketingkanalen in 2024

Een verblijf bij B&B’s in Nederland is populairder dan ooit. Maar hoe kun je als B&B-eigenaar je dagelijkse taken makkelijker maken én tegelijkertijd meer gasten aantrekken? Roomraccoon en Bedandbreakfast.nl helpen je graag op weg.

In deze blog bekijken we de top marketing platforms voor B&B’s in 2024, waaronder RoomRaccoon’s hotel management software en Bedandbreakfast.nl, een gespecialiseerd online reisbureau voor B&B’s. Verder kijken we naar de voordelen van software voor accommodatiebeheer, waarmee je tijd kunt besparen en je gastervaring kunt verbeteren.

Wat is Bed and Breakfast marketing?

Bij Bed and Breakfast marketing worden verschillende marketingstrategieën toegepast om de zichtbaarheid en het bereik van je B&B te vergroten. Het doel is om potentiële gasten aan te trekken, meer boekingen te genereren en de inkomsten van je kamers te verhogen.

Hiervoor kunnen B&B-eigenaren verschillende kanalen gebruiken, zoals hun eigen website, boekingssites, social media en zelfs e-mailmarketing om een breder publiek te bereiken.

Door een sterk imago te creëren en een uniek aanbod te leveren, kunnen B&B-eigenaren zich onderscheiden van hun concurrenten en een trouwe klantenkring opbouwen.

Waarom is marketing essentieel voor een Bed and Breakfast?

Marketing voor je Bed and Breakfast is niet alleen belangrijk; het is cruciaal om je bedrijf draaiende te houden. Zonder een doordachte marketingstrategie houd je je Bed and Breakfast verborgen voor een breder publiek en zullen potentiële gasten wellicht nooit het geluk hebben er een bezoek te brengen.

Vergeet niet: hedendaagse reizigers zijn digitaal onderlegd. Zij lopen niet zomaar tegen een B&B aan die ze meteen reserveren. In plaats daarvan verkennen ze hun opties zorgvuldig online, waarbij ze recensies lezen, voorzieningen vergelijken en alle foto’s bekijken.

Jouw marketinginspanningen zorgen ervoor dat je B&B in het oog springt tijdens deze voorbereiding. Het schept ook vertrouwen bij eerdere gasten, waardoor ze worden aangemoedigd om terug te komen. Echter, de concurrentie en het digitale landschap vormen een uitdaging, waardoor een goede marketingstrategie essentieel is. Ontdek de top vijf marketingkanalen die jouw B&B zullen helpen om op te vallen en succesvol te zijn:

Top 5 marketingkanalen voor B&B’s in 2024

Je kunt alle kanten op als het gaat om de marketing van je Bed and Breakfast! Deze effectieve kanalen zijn ideaal om je B&B onder de aandacht te brengen en je kamers te vullen. Hier zijn vijf van de beste marketingkanalen voor B&B’s in 2024:

1. Website

De online aanwezigheid van een Bed and Breakfast speelt een belangrijke rol bij het aantrekken van potentiële gasten. Het is belangrijk om een intuïtieve en uitnodigende website te hebben die je doelgroep aanspreekt, om ervoor te zorgen dat je bedrijf concurrerend blijft.

Met de website builder van RoomRaccoon is het maken van zo’n website eenvoudig en probleemloos, waardoor je je huisstijl kunt laten terugkomen in het ontwerp. Door integratie van de booking engine van RoomRaccoon, kun je ook een boekbare website creëren die het reserveringsproces voor toekomstige gasten optimaliseert. Deze functie biedt niet alleen gemak voor gasten, maar zorgt ook voor meer directe reserveringen.

2. Online reisbureaus (OTA’s)

Een vermelding van je accommodatie op een online reisbureau, vooral een die zich specifiek richt op B&B’s zoals Bedandbreakfast.nl, kan van grote waarde zijn voor je bedrijf. Het vergroot de zichtbaarheid van je accommodatie, trekt nieuwe gasten aan en maakt het beheer van reserveringen efficiënter.
Voordelen van een vermelding op Bedandbreakfast.nl

 1. Een transparant prijsmodel met een vast jaarlijks bedrag, zonder commissiekosten!
 2. Directe tweerichtingsverbinding met RoomRaccoon’s channel manager om tarieven en beschikbaarheid actueel bij te werken en zo dubbele boekingen te voorkomen.
 3. Bedandbreakfast.nl heeft service hoog in het vaandel staan. Een belangrijk element is toegankelijkheid, met de nadruk op telefonische bereikbaarheid. De organisatie is toegewijd aan het leveren van de beste service voor alle klanten. Met aantoonbare kennis van de B&B-branche ondersteunt Bedandbreakfast.nl B&B-eigenaren bij de marketing en de dagelijkse bedrijfsvoering.
 4. Bedandbreakfast.nl biedt een allesomvattende website voor reizigers om de beste B&B’s in Nederland te vinden. De channel manager van RoomRaccoon registreert de reserveringen van Bedandbreakfast.nl en biedt waardevolle rapporten met inzichten om je B&B te optimaliseren.
 5. Door je rechtstreeks te richten op je ideale gasten, die actief op zoek zijn naar wat jij aanbiedt, vergroot je de kans op reserveringen aanzienlijk!
3. Maak gebruik van social media

Als B&B-eigenaar kun je je afvragen waarom je tijd en moeite moet steken in social media-marketing. Het antwoord is simpel: het is een zeer effectieve manier om je B&B te promoten, een breder publiek te bereiken en in contact te komen met je gasten.

Wanneer je de juiste strategie toepast, kan social media je helpen om een sterke online aanwezigheid te creëren, naamsbekendheid op te bouwen en meer reserveringen te ontvangen. Hierbij enkele tips voor een vliegende start:

Pakkende inhoud:

 • Bedenk boeiende posts zoals het delen van mooie B&B-verhalen, de geschiedenis van de accommodatie en een exclusief kijkje achter de schermen.
 • Betrek de lokale ondernemers en omgeving door het delen van aanbevelingen voor restaurants en evenementen in de buurt.

Gastenreviews en reputatiebeheer:

 • Ontvang positieve reviews door uitzonderlijke service en memorabele gastervaringen te realiseren.
 • Zet negatieve reviews om in kansen door professioneel te reageren en te laten zien dat je veel waarde hecht aan gasttevredenheid, om zo je online reputatie te verbeteren.
4. Ontwikkel een doeltreffende e-mailmarketing strategie

Als B&B-eigenaar weet je hoe belangrijk duidelijke communicatie en een gestroomlijnd boekingsproces is. Met de software van RoomRaccoon kun je de communicatie met gasten vereenvoudigen en het boekingsproces efficiënter maken door gepersonaliseerde e-mails of een boekingsvoorstel te versturen.

Hieronder vind je een aantal manieren waarop RoomRaccoon en Bedandbreakfast.nl je e-mailmarketing strategie kunnen verbeteren:

 • De mogelijkheid om te reageren op reserveringsaanvragen met RoomRaccoon’s boekingsvoorstel, waarmee gasten hun reserveringen met slechts één klik kunnen bevestigen.
 • Automatische herinneringen om ervoor te zorgen dat gasten hun verblijf niet vergeten, waardoor de kans op no-shows en annuleringen wordt beperkt.
 • Profiteer van de vrijblijvende reserveringsaanvragen van Bedandbreakfast.nl om een reservering zelf te kunnen bevestigen en het persoonlijke contact met je gast te behouden.
5. Metasearch

Metasearch is een indrukwekkend hulpmiddel om de bekendheid van je Bed and Breakfast te vergroten en je directe boekingen te verhogen. Door je B&B te vermelden op metasearch zoekmachines, zoals Google Hotel Ads, kun je je zichtbaarheid vergroten en gasten aantrekken die daadwerkelijk op zoek zijn naar een accommodatie.

Google Hotel Ads voorziet potentiële gasten van waardevolle informatie, zoals prijzen en beschikbaarheid, en stelt hen in staat om direct een verblijf bij jouw B&B te reserveren.

Door dit platform te gebruiken, vergroot je niet alleen je kans op directe reserveringen, maar wek je ook vertrouwen op bij potentiële gasten die jouw B&B zien als een betrouwbare optie.

Redenen om samen te werken met Bedandbreakfast.nl & RoomRaccoon

Handmatige beheerprocessen voor je reserveringen kunnen veel kostbare tijd vergen, zeker bij meerdere kamers. Dankzij de dynamische integratie tussen Bedandbreakfast.nl en RoomRaccoon kun je het boekingsproces stroomlijnen en de zichtbaarheid van je B&B vergroten, zonder dat dit ten koste gaat van je tijd en inspanning.

Hieronder vind je enkele redenen om deze samenwerking te overwegen:

1. Zichtbaarheid maximaliseren

Bedandbreakfast.nl brengt jouw B&B samen met een wereldwijd netwerk van uiteenlopende reizigers die op zoek zijn naar unieke B&B-ervaringen.

Als je Bedandbreakfast.nl koppelt aan RoomRaccoon, beschik je over een totaaloplossing voor reserveringsbeheer, realtime kalender synchronisatie en de mogelijkheid om gepersonaliseerde gastenervaringen te realiseren die zorgen voor terugkerende reserveringen.

2. Efficiënt te werk gaan

De integratie van RoomRaccoon met Bedandbreakfast.nl verhoogt de operationele efficiëntie. Deze naadloze tweerichtingsverbinding garandeert dat de beschikbaarheid van je B&B continu wordt bijgewerkt en dat tariefwijzigingen eenvoudig vanuit RoomRaccoon kunnen worden doorgevoerd. Dit bespaart je elke dag kostbare tijd.

3. Meer reserveringen

Het spreekt voor zich. Een vermelding van je B&B op een online reisbureau waar jouw ideale gasten op zoek zijn naar hun volgende verblijf in het pittoreske Nederland, resulteert in meer reserveringen en blije gasten.

Om jouw B&B te laten uitblinken op Bedandbreakfast.nl en meer reserveringen aan te trekken, maak dan gebruik van onze tips:

 • Zorg voor een goede beschrijving van je B&B
 • Voeg vertalingen toe
 • Voeg aantrekkelijke foto’s toe
 • Zorg voor een hoge review score
 • Gebruik de gratis reserveringsmodule op je eigen website.

Tot slot

Het runnen van een succesvolle B&B in Nederland draait niet alleen om het bieden van een plek om te overnachten; het gaat om het creëren van een gastvrije en complete ervaring waardoor gasten zich thuis voelen. Daarom is doeltreffende marketing essentieel om er zeker van te zijn dat je gasten dit ook daadwerkelijk ervaren.

Ga aan de slag en maak van jouw B&B een voorkeursbestemming! Kies voor de nieuwste marketingkanalen in 2024 en werk daarnaast samen met bedrijven als Bedandbreakfast.nl en RoomRaccoon.

Deze innovatieve mogelijkheden stellen je in staat om je te onderscheiden in de concurrerende B&B-branche en een trouwe klantenkring op te bouwen. Til je B&B naar een hoger niveau door vandaag nog een gratis demo te boeken. Plan een gratis afspraak en ontdek de talloze mogelijkheden voor je B&B.

Deel dit artikel:

Over de auteur

Bedandbreakfast.nl

Bedandbreakfast.nl is onderdeel van Bedandbreakfast.eu: dé B&B-specialist wereldwijd met 4 miljoen B&B kamers en appartementen.

Laat een reactie achter