Algemeen

Column Ina Flohil: bed, breakfast en teckels

Teckels

Zes kleine ruwharige teckels zijn de blikvangers van B&B At the Beach.

Nadat mijn partner en ik vorig jaar besloten uit elkaar te gaan en mijn zoon ging studeren, vond ik het thuis wel erg rustig. Dus besloot ik wat leven in de brouwerij te brengen door mijn ruwharige teckel te laten dekken door een Friese kampioen. Het nestje werd op 18 maart geboren. Na twee weken kreeg de moeder helaas last van eclampsie (melkziekte), dus moest ik de pups zelf gaan voeden met rauwe geitenmelk. Zes pups, zes keer per dag! In combinatie met een vol bed & breakfast en een geplande uitbreiding van één gastenkamer, bracht dit mij in acute tijdnood.

Gasten schieten te hulp
Mijn Russische gasten waren gelukkig vol begrip. Tijdens het voorbereiden van het ontbijt namen zij het voeden over. Ook schonken ze mij een fles wodka in en gaven ze me een klein brood van minstens drie kilo ‘om op gewicht te blijven’. De nieuwe kamer die ternauwernood af kwam, werd betrokken door een aanklaagster van het Internationaal Strafhof. Een geschenk uit de hemel: in de ochtend en in de avond wandelde deze Sloveense voor haar plezier met mijn honden in de duinen. En zij bracht een mand vol heerlijkheden uit Italië mee.

Toen de pups wat ouder en drukker werden, dienden zij als de voornaamste Hollandse attractie voor het inmiddels gearriveerde Italiaanse gezin. Als dank voor het aangename verblijf schonken zij mij chocolade en zelfgemaakte pasta. Vanochtend zwaaide ik mijn Nederlandse gasten uit. Op de tafel vond ik bloemen en een bos hondenbotjes, samengebonden met dropveters. Geweldig!

Ina Flohil

Ina Flohil, eigenaresse B&B At the Beach.

Inmiddels hebben mijn pups de leeftijd bereikt om uit te vliegen naar hun nieuwe eigenaar. Beste B&B-eigenaren: zoekt u nog een nieuwe huisgenoot en wilt u uw bed & breakfast nog aantrekkelijker maken? Ik zoek nog een paar lieve baasjes. De hondjes mogen half mei naar hun nieuwe eigenaar. Ze zijn gechipt, geënt, hebben een paspoort en ze zijn gasten over de vloer gewend. En ik moet zeggen: nooit werd ik méér door mijn gasten verwend dan in de afgelopen periode.

Ina Flohil is eigenaresse van B&B at the Beach in Den Haag. Zij schrijft geregeld een column over het reilen en zeilen in haar bed en breakfast voor deze blog. Reageren op haar oproep kan in het reactieveld hieronder of via haar presentatiepagina.

Over de auteur

Ina Flohil

Eigenaresse van B&B at the Beach in Den Haag.

1 reactie

  • Wat een heerlijke anekdote en zo leuk te horen dat je gasten zo betrokken zijn dat ze zelfs een cadeautje achterlaten voor de hondjes! Bedankt voor het delen van deze ervaring.

Laat een reactie achter