Algemeen

Column: Tweede Kamer

Ina Flohil

Ina Flohil

Na de nominatie van B&B At the Beach voor beste Bed en Breakfast van Nederland kregen wij zoveel aanvragen dat wij de vraag niet konden honoreren. Uitbreiding van het aantal gastenkamers was een logische stap. Wij wilde onze gasten wel een eigen entree bieden. Door een trap tegen het balkon te plaatsen was dit mogelijk. Wij offerden in ons huis een groot balkon met kamer en een extra kamer voor de badkamer op. Tijdens de toch niet zo kleine verbouwing spraken wij in de wandelgangen steeds over de ’tweede kamer’. Daar waar At the Beach het eerste gastenverblijf was. Uiteindelijk besloot ik met een knipoog naar die andere Tweede Kamer in Den Haag het nieuwe verblijf uit te rusten conform de barokke inrichting van de oude Tweede Kamer. Kosten noch moeite werden gespaard en uiteindelijk werd het erg mooi. Maar ondanks de lovende woorden van onze gasten was ik niet helemaal tevreden. Vooral het barokke behang vond ik te druk.

Metamorfose met muurschildering
Tijdens de kerstvakantie besloot ik het behang eraf te trekken. Ik dacht: “even een laagje verf erop en klaar”. Na het eerste laagje bleken er nog veel laagjes verborgen te zijn. Om een lang verhaal kort te maken; nadat wij de muren compleet opnieuw hadden laten renoveren, kregen wij strakke maar saaie muren terug. Ondanks de wederom lovende woorden van mijn directe omgeving was ik met het nieuwe resultaat niet echt blij. Dagen heb ik lopen piekeren over de oplossing en toen Eureka: Muurschilderingen! Kunstenares Tamara heeft vanmiddag de laatste hand gelegd aan wat mij betreft het ultieme bed en breakfast-gevoel. Cups en Plates, Food, Sweet dreams… Kortom: een geschilderd bed en ontbijtje in de barokke Tweede Kamer, geheel in de stijl van onze B&B At the Beach. En ik kan je verzekeren; ik ben met het resultaat ontzettend blij. Ik ben heel benieuwd naar de reacties!

Ina Flohil is eigenaresse van B&B at the Beach in Den Haag. Zij schrijft geregeld een column over het reilen en zeilen in haar bed & breakfast voor deze blog.

Tweede Kamer

De nieuwe muurschilderingen in de ‘Tweede Kamer’ van Bed & Breakfast At the Beach.

B&B Tweede Kamer

Een geschilderd bed en ontbijtje in de Tweede Kamer van bed & breakfast At the Beach.

Over de auteur

Ina Flohil

Eigenaresse van B&B at the Beach in Den Haag.

Laat een reactie achter