Algemeen

Toenemende Populariteit van B&B’s

populariteit van B&B's

Steeds meer gasten kiezen voor een authentieke ervaring in een kleinschalige B&B. Wat zijn de voornaamste redenen voor de populariteit van B&B’s en hoe speel je als B&B-eigenaar in op deze trends? Je leest het hier.

Het persoonlijke karakter

De voornaamste reden om te kiezen voor een B&B is het persoonlijke karakter. Gasten geven steeds vaker de voorkeur aan een authentieke ervaring. Dit zie je terug wanneer je kijkt naar de beweegredenen om een B&B te starten. ‘Gasten een unieke ervaring geven’ wordt door B&B-eigenaren als voornaamste motivatie genoemd. Ook reviews laten zien dat gasten persoonlijk contact waarderen. Zorg als B&B-eigenaar voor goed contact voorafgaand aan het bezoek, een warm welkom en geef tips over de omgeving.

Uniek overnachtingsadres

Bij een authentieke ervaring, hoor een authentiek overnachtingsadres. Veel B&B’s zijn gevestigd in unieke panden. Denk aan een oude boerderij in Friesland, een gerenoveerde school in Groningen of een grachtenpand in Utrecht. Ook pipowagens en woonboten worden vaak omgetoverd tot B&B. Indien jouw B&B gevestigd is in een onderscheidend pand is het belangrijk dat dit duidelijk te zien is op foto’s of vermeld wordt in de beschrijving of naam van jouw B&B.

Uitstekende prijs/kwaliteitsverhouding

De populariteit van B&B’s is ook te danken aan de uitstekende prijs/kwaliteitverhouding. Waar de gemiddelde kamerprijzen van hotels stijgen, blijven die van B&B’s door de jaren heen stabiel. Dit is een interessante trend. Vooral wanneer je de gemiddelde kamerprijs vergelijkt met de aangeboden faciliteiten. Er zijn tegenwoordig veel exclusieve B&B’s die niet onderdoen voor vijf-sterren hotels.

Vaker korte vakanties

Uit onderzoek van Bedandbreakfast.nl blijkt dat gasten gemiddeld twee nachten verblijven bij B&B’s. Dit past perfect bij de trend dat er steeds vaker korte vakanties worden geboekt. Niet alleen Nederlanders spenderen deze korte vakanties in B&B’s, ook gasten uit buurlanden Duitsland en België spenderen deze korte vakanties graag in Nederlandse B&B’s. Met een vermelding op Bedandbreakfast.eu is je B&B internationaal vindbaar. Heb jij nog redenen waarom gasten kiezen voor een B&B? Reageer dan op dit artikel!

Vermelding op Bedandbreakfast.eu

Deel dit artikel:

Over de auteur

Lizzy Scheltus

Lizzy Scheltus

Online Marketeer bij Bed & Breakfast Europe.

Laat een reactie achter