Classificatie

Doet jouw B&B al mee met de Bed & Breakfast Classificatie?

Bed en breakfast classificatie

De bed & breakfast classificatievlag wappert trots aan de gevel van B&B De Valendries in Wijchen.

Je hebt hem vast wel eens gezien: de witte vlag met roze tulp, wapperend aan de gevel of in de tuin van een bed & breakfast. Dat is de vlag van de Nederlandse Bed & Breakfast Classificatie. De vlag laat aan iedereen zien: deze accommodatie heeft een gecontroleerde kwaliteit en hoort bij de officieel geclassificeerde B&B’s in Nederland. Je bent van harte welkom om ook jouw bed en breakfast voor classificatie aan te melden.

Door deelname aan het classificatiesysteem draag je bij aan de professionalisering van de Nederlandse B&B-branche en helpt je de consument kiezen uit het grote aanbod. Daarnaast zijn er belangrijke individuele voordelen van deelname.

Classificatievlag

Je ontvangt een herkenbare vlag, net als B&B Gasterij de Heihorst in Someren.

Signaal van betrouwbaarheid
Je ontvangt de herkenbare vlag. Hét bewijs dat jouw bed & breakfast officieel is gecertificeerd en voldoet aan de basiskwaliteitsnormen voor B&B’s. Naar buiten toe laat je zien dat jouw B&B een gecontroleerde kwaliteit heeft, wat vertrouwen schept bij potentiële gasten. Zij zullen eerder voor jouw B&B kiezen, aangezien ze kunnen rekenen op kwaliteit.

Krachtige marketingtool
Het aantal tulpen (1 t/m 5) op je presentatiepagina toont meteen het kwaliteitsniveau van je bed & breakfast aan. Hiermee onderscheid je je van de concurrentie op Bedandbreakfast.nl. Het levert bovendien extra reserveringen op: veel mensen zoeken op Bedandbreakfast.nl specifiek naar geclassificeerde B&Bs en sorteren op het aantal tulpen. Je mag de tulpen uiteraard inzetten op je eigen website en in je promotiemateriaal.

Extra zichtbaarheid
Deelnemende B&B’s krijgen een vermelding op www.bedandbreakfastclassificatie.nl. Daarnaast kunnen ze zich presenteren op bijvoorbeeld de actiesite van Optimel. Sommige samenwerkingspartners willen nu eenmaal een bewezen kwaliteit.

Kans op titel ‘Beste Bed & Breakfast van Nederland’
Alle geclassificeerde B&B’s doen automatisch mee aan de verkiezing van het ‘Beste Bed & Breakfast van Nederland’. In iedere tulpencategorie worden jaarlijks de beste drie B&B’s van Nederland verkozen. De uitslag wordt bekendgemaakt in een persbericht, wat gewoonlijk veel media-aandacht – en dus gratis reclame – oplevert.

Het classificatiesysteem is dus een effectief middel om je bed & breakfast te onderscheiden in de markt. Wil jij ook deelnemen aan het classificatiesysteem? Bekijk dan de complete werkwijze en meld je B&B aan bij de Nederlandse Bed & Breakfast Classificatie!

Over de auteur

Stichting Bed & Breakfast Nederland

Stichting Bed & Breakfast Nederland ontwikkelt en beheert de Nederlandse Bed & Breakfast Classificatie. Dit systeem heeft als doel om de kwaliteit van B&B’s te bevorderen en classificeert accommodaties op basis van objectieve normen zoals veiligheid, comfort en hygiëne. Alle geclassificeerde B&B's zijn in het bezit van een kwaliteitskeurmerk, waarbij de mate van comfort en luxe wordt aangeduid met één tot en met vijf tulpen.

Hanny Arens
Voorzitter Stichting Bed & Breakfast Nederland

Over de auteur

Janneke Scheepers

Webredacteur bij Bedandbreakfast.eu B.V. tot februari 2016.

Laat een reactie achter